IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Стоянова: Гласуването за дълга ще покаже кои са партньорите на правителството

Съгласихме се на анкетната комисия за пенсионните фондове, за да покажем, че няма нищо скрито-покрито, заяви депутатът от ГЕРБ

18:17 | 17.02.15 г. 3
М. Стоянова: Гласуването за дълга ще покаже кои са партньорите на правителството

Решаващо за правителството ще бъде гласуването на законопроекта за одобрение на договора за управлението на облигационната програма на правителството. Това коментира в ефира на bTV председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

„Утре ще проличи кой кой е”, категорична беше Стоянова, припомняйки разнопосочните заявки от „така наречените коалиционни партньори”.

Председателят на бюджетната комисия обясни и казуса с гласуването на законопроекта за одобрение на договора за управление на облигационната политика на правителството в комисията. Стоянова посочи, че е зачела гласа на депутата от ГЕРБ Владислав Николов, който в писмено становище до председателя на комисията е посочил как ще гласува и че отсъства, защото има ангажимент в своя избирателен район.

Депутатът от БСП Георги Търновалийски, чийто дистанционен вот Стоянова не прие, е бил в болничен, макар и съпартиецът Румен Гечев да твърди, че е получил мейл с насоки за гласуване. Това е мотивът гласът на червеният депутат да не бъде зачетен.

Менда Стоянова беше категорична още, че от ГЕРБ са подкрепили днес създаването на анкетна комисия за състоянието на пенсионните фондове, за да покажат, че „няма скрито – покрито и не се отваря чадър над никого”. Според нея обаче такава комисия е ненужна, защото постоянната комисия по бюджет и финанси си върши работата.

Тя припомни, че досега в бюджетната комисия вече е имало две изслушвания по състоянието на пенсионните фондове, а в четвъртък се планира изслушване на КФН, на което да бъдат обсъдени нови законодателни промени в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 20 rate down comment 1
LuckyYou
преди 9 години
Национални предатели!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 1
LuckyYou
преди 9 години
Гласуването в парламента утре ще покаже кои са поробителите на България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 0
kane
преди 9 години
М. Стоянова: Гласуването за дълга ще покаже кои поличава комисионна в парламента
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още