IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделските министри от ЕС ще обсъдят промоциите на агропродукти

Мирослав Найденов ще обсъди с гръцкия си колега случаите на вкарване на хранителни продукти с изтекъл срок от Гърция в България

09:55 | 19.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Земеделските министри от ЕС ще обсъдят промоциите на агропродукти

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще участва в заседанието на Съвета на министрите по земеделие и рибарство на Европейския съюз, което се провежда днес в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на агроминистерството.

Найденов ще постави пред гръцкия си колега Костас Скандалидис въпроса за хранителните продукти с изтекъл срок на годност, внасяни от Гърция към България. Преди броени дни инспектори от Българската агенция по безопасността на храните конфискува пратка със стари храни на граничния пункт "Кулата", подобен случай беше засечен преди седмица.

На днешното заседание на министрите полското председателство ще представи своята работна програма в областта на земеделието и рибарството за втората половина на 2011 г.

Очаква се Еврокомисията да представи Зелената книга "Мерки за промотиране и предоставяне на информация за селскостопанските продукти", част от европейската стратегия за представяне на храни с висока добавена стойност, която министрите да обсъдят.

Еврокомисарят по морско дело и рибарство Мария Даманаки ще представи пакета за законодателна реформа на Общата политика в рибарството.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още