IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: Няма планове за финансова помощ за Испания, Италия и Кипър

Просто няма какво да се обсъжда, твърди Шантал Хюз, говорител на европейския комисар за вътрешния пазар Мишел Барние

15:58 | 02.08.11 г. 1
ЕК: Няма планове за финансова помощ за Испания, Италия и Кипър

Не съществуват планове на Европейския съюз за оказване на финансова помощ на Испания, Италия и Кипър, заяви днес Шантал Хюз, говорителка на европейския комисар за вътрешния пазар Мишел Барние, цитирана от ИТАР-ТАСС.

„Няма папка с документи за помощ на масата за преговори, просто няма какво да се обсъжда“, подчерта Хюз.

Преди обяд на международните финансови пазари бе регистриран съществен спад на цените за държавните облигации на държавите от периферията на еврозоната.

Същевременно в деловия свят отново се заговори за заплахата от възникване на системна криза в сектора на държавните облигации на страните от еврозоната.

В петък международната рейтингова агенция Standard & Poor's понижи рейтинга на Кипър с една степен заради преценката, че страната няма да успее да постигне поставените цели за намаляване на бюджетния дефицит, а вчера Bank of Cyprus предупреди, че страната може в скоро време да има нужда от финансова помощ от ЕС.

Днес в Италия е насрочена среща на политически лидери за обсъждане на финансовите проблеми, а Испания периодично попада в погледа на финансовия свят заради евентуалната си финансова уязвимост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Bobacho
преди 12 години
Ами като няма, вземете да напишете. Скоро ще ви портябват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още