IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК разочарована от италианската икономическа програма

Има съмнения, че Италия ще осъществи необходимите реформи, за да се измъкне от дълговата криза

17:50 | 02.09.11 г. 1
ЕК разочарована от италианската икономическа програма

Европейската комисия изрази разочарованието си от италианския икономически план на стойност 45,5 млрд. евро, пише EUBusiness.com.

Говорител на европейският комисар по икономическите въпроси Оли Рен съобщи, че все повече нарастват опасенията на международните партньори на Рим, че в Италия ще се случат сериозните реформи, които Европейската централна банка (ЕЦБ) поиска в замяна на намесата на дълговите пазари.

Съкращенията на бюджетните разходи на Италия бяха одобрени от кабинета на извънредна среща на 12 август. Управляващите в страната искаха да успокоят пазарите, като бързо приемат икономическата програма, но тя все още не е минала през парламента. Очаква се това да се случи в следващите седмици. 

Говорителят на Оли Рен допълни, че Европейската комисия ще чака финалния текст на плана, преди да бъде изразено официално становище по него.

Самият президент на ЕЦБ Жан-Клод Трише предупреди Италия, че трябва да изпълни поставените цели за бюджетния дефицит, след като Рим вече наруши споразумението за изпълнението на пенсионната реформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 12 години
Ха-ха-ха, класическа ситуация: Политиците се изправят пред проблем. Решението в общи линии е ясно (в случая - вдигане на данъците [на богатите] и съкращения на разходи, вкл. социални). Речено - сторено - бързо се приема нужната програма. Веднага след това обаче, от всички посоки на компаса започват да прииждат лобисти и групички по интереси и да обяснява как точно те са най-важните и за тях не трябва да има такива (строги) мерки. И политиците започват да отстъпват малко по малко. Накрая първоначалния план е "прекроен" до неузнаваемост и от предишните намерения не остава почти нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още