IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Италия започва парламентарна процедура за приемане на плана за икономии

Чрез пакета от мерки за икономии на стойност 45,5 млрд. евро, до 2013 г. Италия цели да се постигне балансиран бюджет

21:36 | 22.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
В Италия започва парламентарна процедура за приемане на плана за икономии

Планът за строги икономии на Италия, която се стреми да предотврати задълбочаване на дълговата криза в еврозоната, днес влиза в парламента, съобщава Ройтерс.

Чрез пакета от мерки за икономии на стойност 45,5 млрд. евро, до 2013 г. Италия цели  да се постигне балансиран бюджет според исканията на Европейската централна банка (ЕЦБ), която прие да изкупува италиански облигации, за да овладее повишаването на лихвите по тях.

Днес пакетът мерки се обсъжда от комисията по труда на италианския Сенат, а утре ще бъде внесен в ключовата бюджетна комисия, където ще остане две седмици, преди да бъде внесен за дебати в пленарната зала на Сената.

Очаква се до края на идната седмица да бъдат предложени поправки в законопроекта. След това мерките трябва да бъдат внесени в Камарата на депутатите, където ще преминат през подобна процедура, започваща от комисиите.

Законодателството трябва да бъде прието до средата на октомври или 60 дни след представянето му от правителството. Финансовите пазари и международните партньори обаче ще упражнят натиск върху Италия да приеме мерките значително по-рано, отбеляза Ройтерс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още