IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на Dexia реши да отдели "лошите активи"

Франция и Белгия заявиха, че ще предоставят финансиране на Dexia, но при условие, че се решат проблемите на банката

18:32 | 04.10.11 г. 1
<p>
	Централата на Dexia. Снимка: Ройтерс</p>

Централата на Dexia. Снимка: Ройтерс

“Токсичните” активи на белгийската банка Dexia ще бъдат отделени в т. нар. “лоша банка”. Това са решили управителите на банката на днешното заседание, съобщи медийната група Ер Те Ел, цитирана от БТА.

За отделяне на лошите активи на банката, в която акционери са Франция, Белгия и Люксембург, настоя и белгийският финансов министър Дидие Рейндер.

“Трябва да видим как ще реорганизираме групата. Трябва да извадим всички опасни активи извън банката, а после да гарантираме сигурност на клиентите, независимо дали са вложители или кредитополучатели”, коментира Рейндер, цитиран от Ройтерс.

По-рано днес Франция и Белгия заявиха, че ще предоставят финансиране на Dexia, но при условие, че се решат проблемите на финансовата институция.

Банката си навлече сериозни проблеми заради инвестиции в дълг на затруднени държави от еврозоната. Dexia направи неуспешен опит за увеличение на капитала и в момента търси 20 млрд. евро, за да покрие натрупани загуби от инвестиции в облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
koly-03
преди 12 години
Тази банка държи активи равни на 180 /сто и осемдесет/ % от брутният вътрешен продукт на Белгия ! Само си представете - 180 % !!!! И е в комоцио! Как си мислят да я спасят???? за повече инфо/ личен блог/ http://kaknicakat.blogspot.com/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още