IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Shell скочи с 42% при изплащащи се инвестиции

Високите цени на петрола и природния газ и увеличени добиви от нови големи проекти са в основата на добрия резултат

11:28 | 27.10.11 г.
Печалбата на Shell скочи с 42% при изплащащи се инвестиции

Royal Dutch Shell PLC обяви, че същинската ѝ печалба за третото тримесечие е нараснала с 42%, надхвърляйки предварителните очаквания и водена от високите цени на петрола и природния газ при увеличени добиви от новите големи проекти, съобщи MarketWatch.

Нетната печалба за тримесечието достига 6,98 млрд. долара, което надхвърля два пъти показателя от 3,46 млрд. долара за аналогичния период на 2010 г.

Приходите са достигнали 123,41 млрд. долара при 90,71 млрд. долара през третото тримесечие на миналата година.

Печалбата на акция с отчитане на потенциалното разводняване достига 1,12 долара при 56 цента за 2010 г.

Резултатите показват, че компанията събира плодовете на сериозните инвестиции в нова инфраструктура, част от която ѝ позволява да преработи по-евтините въглеводороди като петрол и природен газ във висококачествени горива за транспорта и смазочни масла.

„Продължаваме да осъществяваме добър напредък с нашата стратегия – да подобряваме конкурентното си представяне, да реализираме поредната акция за ръст на продукцията и да набираме следващо поколение от възможности за ръст“, заяви главният изпълнителен директор на Shell Петер Восер.

От компанията обявиха, че през третото тримесечие общият добив на петрол и природен газ е достигнал 3,012 млн. барела петролен еквивалент дневно, което представлява спад от 2% на годишна база и е вследствие от продажбата на активи. Анализаторите очакваха ръст от 0,5%.

Общата продукция обаче регистрира ръст от 2% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още