IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хилари Клинтън изрази загриженост за демокрацията в Унгария в писмо до Орбан

Държавният секретар на САЩ е отправил критики към спирането на единствената унгарска национална опозиционна радиостанция

22:52 | 27.12.11 г. 7
Автор - снимка
Създател
Хилари Клинтън изрази загриженост за демокрацията в Унгария в писмо до Орбан

Американският държавен секретар Хилари Клинтън е изпратила писмо на унгарския премиер Виктор Орбан, в което изразява загриженост за състоянието на демокрацията в страната, съобщи говорител на правителството в Будапеща.

Клинтън отправя критики към спирането на радиочестотите на единствената унгарска национална опозиционна станция "Клубрадио", съобщава в своя уебсайт вестник "Непсабадшаг".

По време на визитата си в Унгария през юни Клинтън призова властите да пазят демократичните институции. Държавният секретар на САЩ апелира и за "реален ангажимент към независимостта на съдебната власт, свободна преса и прозрачност на правителството".

(БНР)
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 1
orf
преди 12 години
Важното е, че омъжи успешно щерка си! Много хубава е била свадбата, имало гости дори от чужбина....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
аз 1 се чудя, защо великите правозащитници САЩ, ЕС и инструмента им НАТО не се загрижат за репресираните милиони хора живеещи в китайските провинции, работещи в чужди фабрики за паница ориз на ден, имат ограничен достъп до информация през интернет, телевизия и вестници (ако приемем, че изобщо имат ток в някои от по-затънтените провинциални селца). Май няма да им излезе нещо сметката ако тръгнат да им търсят "демократичните" права, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Засега се знае, за само една държава, на която държавен секретар, отива в друга държава и иска убийството на човек това направи Хилари Клинтън в Либия! Просто хората са си убийци по рождение и за тях човешкият живот нищо не значи и според тях, никой не може да им търси сметка! Видяхме как цивилизовано дивата обезумяла тълпа съблича един мъртвец, плюе го, рита го и го влачи по улиците. Западът отново приветства цивилизованите ***. Защото били съюзник, който щял да им отстъпи правата върху добива на нефт в Либия. Е, щом Западните правителства приветстват подобни нечовешки, извратени постъпки, то аз питам не са ли държавните глави на Запада също така извратени? Не е ли един гнусен извратеняк президентът на САЩ -Барак Обама, който явно се радваше на гаврата? Кой заповяда всичко това? Хилъри Клинтън, бивша съпруга на един друг извратеняк Бил Клинтън. !Империята на злото си намери достоен представител в лицето на леля Хилъри. Особенно като разбра, че друга свири на семейната ***, злобата и се дигна на ента степен. Кадафи трябва да бъде убит или пленен! Това го казва Хилъри Клинтън. Жената, която търси убийства и смърт-каква е? Нормалните хора се чудят как политик на такъв висок пост може да бъде така кръвожаден. Още веднаж се доказва, че тази велика нация-САЩ е основана от изгонените европейски бандити и престъпници!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Снимките, направени с мобилен телефон в Сирт, и запечатали ранения, а след това и мъртвия Кадафи обкръжен от противниците му, предизвикват сериозно безпокойство, те бяха потресаващи кадри за нормалните хора!В същото време стана известна и първата реакцията, с която държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън, е посрещнала смъртта на либийския лидер.Тя е в Кабул и разбрала за *** му от SMS, а след като го прочела радостно възкликнала: "Wow!". В този момент Клинтът давала интервю, помолена да коментира новината тя перефразирала думите на Юлий Цезар: Дойдохме, видяхме, той умря". И последвал ехиден смях от нейна страна....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Нека да припомним само някои от "правилата" на "демократичния и правов свят" (или т.нар. "евроатлантически ценности" ): 1, узаконена *** и което е още по лошо- узаконено осиновяване на деца от ***. 2, узаконена проституция. 3, узаконена търговия с наркотици... А като прибавим към това и нестихващите западни мераци за ограбване на третия свят... Полковник Кадафи от две и повече десетилетия е трън в очите на САЩ (и от там на НАТО), защото национализира нефта, изгони американските нефтени компании и давайки концесии на чужди компании се ръководеше от интереса на дъжавата и либийското население. Е, това демократичния и правов свят НЕ можаха да му простят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
orf
преди 12 години
Хи-хи- Хилари Клинтън се взима твърде насериозно, не мислите ли.....? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
ivo0101
преди 12 години
Ей тия нямат срама. Няма и една седмица откатко Орбан каза че правителството ще сложи "ръка" над управлението на Централната Банка и ето наща Хилъри вече изпраща критики с предтекста че уж не била доволна заради радиото! Ето ако не е наглост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още