IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P понижи кредитния рейтинг на Унгария с една степен до ВВ+/В

Международната агенция запазва и негативната перспектива по унгарския рейтинг

23:11 | 21.12.11 г. 2
S&P понижи кредитния рейтинг на Унгария с една степен до ВВ+/В

Международната рейтингова агенция Standard & Poor`s понижи кредитния рейтинг на Унгария с една степен до ВВ+/В от ВВВ-/А-3, се посочва в съобщение на официалния уебсайт на агенцията, цитирано от РИА Новости.

В документа се отбелязва, че  Standard & Poor`s запазва и негативната перспектива по рейтинга.

С една степен е понижен и дългосрочният дългов рейтинг на унгарската централна банка – до ВВ+ от ВВВ-.

„Понижаването отразява нашето мнение, че предсказуeмостта и кредитоспособността на унгарската политика продължават да се понижават. Смятаме, че това отслабване отчасти е следствие от действията на властите, които според нас предизвикват въпроси относно независимостта на надзорните органи и усложняват условията за инвестиране“, се казва още в съобщението.

В края на ноември кредитният рейтинг на Унгария бе понижен и от международната рейтингова агенция Moody's, при това също с една степен – до Ва1 от Ваа3.

Като основни причини за тогавашното понижение агенцията изтъкна „нарастващата неопределеност за възможностите на Унгария да продължи да изпълнява средносрочните си цели по консолидиране на бюджета и намаляване на държавните разходи“, както и „високите дългове на правителството и силната зависимост от вътрешните инвеститори“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
САЩ са глобалният банкер. Вашингтон все още диктува правилата на играта.Истинският генератор на валута са САЩ, или по-точно американските банки. Именно САЩ снабдяват света с платежни средства чрез своя външнотърговски дефицит. Тази привилегия е свързана със статута на долара, като световна валута, чиито единствен предел на възможностите е пределът на доверието към зелените банкноти. В момента има Американската атака срещу еврото. Никой не се съмнява, че американците имат, макар и частично, отношение към сегашната криза на еврото. Американските банки изключително активно осъществяват на валутните пазари спекулации срещу определени държавни ценни книжа, номинирани в евро. И, накрая, Пол Волкър - един от бащите на долара като световна валута, отново потвърди, от името на американската администрация, намерението на САЩ да не споделят с никого статута на долара като всички тези декларации бяха направени с цел да се удари по единната европейска валута именно в момента, когато тя можеше да стане алтернатива на долара. Германия упорито отказва да прибегне към валутно финансиране, в противоположност на американската практика. Истинската разлика между Европейската централна банка (ЕЦБ) и Федералния резерв (ФР) не е, че първата се концентрира върху борбата с инфлацията, докато вторият следва необмислена политика, а че ЕЦБ никога няма да търгува директно с държавни облигации, тъй като това е забранено от Маастрихтския договор, докато ФР непрекъснато го прави. На англосаксонския свят не има харесва съюза Франция-Германия, никак при това. Още по-малко им харесва еврото да оцелее. От Вашингтон вече са написали некролога на еврото. И на ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
SEBULBA
преди 12 години
Така е, като решиха да си играят на национализаторчета със собствеността на хората по личните им пенсионни сметки... Само, че за разлика от фалиралата Гърция, фалиралата Унгария не е в ЕЗ, така, че направо могат да пристъпват към печатането на банкноти с номинал " квинталион пенгьо " (пардон, мисля, че към момента валутата им се казваше "форинт" - не, че ще има особено значение във времената на натуралната размяна, които идват за тях...)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още