IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евалд Новотни: ЕЦБ не обсъжда намаляване на основния лихвен процент

Не се планират и допълнителни мерки за подпомагане на европейската икономика, съобщи членът на управителния съвет на банката

16:16 | 15.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Евалд Новотни: ЕЦБ не обсъжда намаляване на основния лихвен процент

Европейската централна банка не е обсъждала напоследък бъдещо понижаване на основния си лихвен процент, заяви членът на управителния ѝ съвет Евалд Новотни в интервю за Reuters Insider TV, цитирано от  MarketWatch.

Финансовата институция не планира и допълнителни мерки за подпомагане на европейската икономика, добави Новотни, който е и управител на австрийската централна банка.

„В момента трябва да видим как различните мерки се отразяват на икономиката“, каза той. „Това ще отнеме известно време, а междувременно не предвиждам никакви допълнителни действия“, обясни членът на управителния съвет на ЕЦБ.

Той отбеляза, че е време правителствата на държавите от еврозоната да действат за преодоляването на дълговата криза в еврозоната.

По думите му в момента няма риск от инфлация, но са налице ясни признаци, че финансовите пазари се стабилизират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още