IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите европейски индекси със силен спад в края на сесиите

Най-губещи днес са акциите на финансовите институции

20:23 | 10.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Водещите европейски индекси със силен спад в края на сесиите

Основните индекси на водещите европейски фондови борси силно се понижиха днес в края на търговията.

Основната причина за  големите загуби са опасенията на инвеститорите за икономическото състояние на Испания. Лихвите по дълговите книжа на Мадрид се повишиха, предаде DPA.

В Лондон Fin.-Times се понижи с 128,12 пункта до 5595,55, в Париж CAC-40 се сви със 102,21 пункта до 3217,60, а във Франкфурт DAX загуби 2,46% (168,83 пункта) до 6606,43 пункта.

Предвид грижите за световната икономика оздравяването на фондовите пазари ще се забави, твърдят участници на пазара. Към обявените на Разпети Петък лоши данни за трудовия пазар в САЩ се добавят и все по-силните тревожни сигнали за дълговата криза в Европа, както и разочароващите данни за икономиката на Китай. Експерти оценяват слабия ръст на китайския внос като доказателство за слабата вътрешна конюнктура.

Сред губещите във Франкфурт са преди всичко акциите на компаниите от финансовия сектор, както и тези на автомобилните производители.

С най-силен спад се отличи Commerzbank, която загуби почти 6% от акциите си до 1,65 евро за брой. Капитализацията на Deutsche Bank се сви с почти 4% и приключи търговията на 35,16 евро.

Автоконцернът Daimler последва негативния тренд при слабите автомобилни стойности и затвори с цена, по-ниска от вчерашната с почти 5%.

Производителят на полупроводници Infineon също разочарова и акционерите трябваше да се задоволят със загуба от 4,5%.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Дори в момента са надценени пазарите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още