IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Буря" от извънредни данъци и такси чака гърците след изборите на 17 юни

Целта на извънредното облагане е да бъдат компенсирани отклоненията и закъсненията в приходната част на бюджета

23:09 | 21.05.12 г.
"Буря" от извънредни данъци и такси чака гърците след изборите на 17 юни

Задава се "буря" от извънредни данъци и такси за гърците след парламентарните избори на 17 юни, съобщи  гръцкият вестник Naftemporiki, цитиран от БТА.

Според изданието целта на извънредното облагане е да бъдат компенсирани отклоненията и закъсненията в приходната част на бюджета.

Продължителният предизборен период, в който навлезе страната, вече дава негативно отражение върху нормалното изпълнение на бюджета.

Приходите за май в гръцкия бюджет са намалели с 20%, въпреки че в края на този месец се очакват постъпления в хазната от ДДС. Финансистите в Атина обаче са скептични.

Очакванията са приходите от извънредните данъци и такси да възлязат поне на 8,5 млрд. евро. Налозите трябва да се съберат за много кратко време.

Съгласно графика на финансовото министерство през втората половина на годината гърците ще трябва да плащат 6 извънредни данъка и такси върху доходи и имоти, в това число и такса "солидарност", която е от 1% до 4% в зависимост от размера на дохода.

Това е вид данък, който беше въведен миналата година и се плаща на траншове. Налага се върху физически лица, които имат работа без значение дали са предприемачи, на свободна професия или на заплата, и е независим от годишния данък върху доходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още