IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разработва се мащабен план за еврозоната

Според плана ЕЦБ ще смени Европейския банков регулатор като надзорен орган за сектора, пише New York Times

11:49 | 18.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Разработва се мащабен план за еврозоната

Европейските лидери работят върху мащабен план за еврозоната в опит да предотвратят изтеглянето на средства от банките, да ограничат регулаторните рестрикции, бюрокрацията и безработицата и да спечелят отново доверието на инвеститорите, съобщава американският вестник New York Times, цитиран от MarketWatch.

Според изданието сред останалите мерки планът ще предложи Европейската централна банка като регулаторен орган за континента вместо Европейския банков регулатор.

Ще бъде създадена програма за гарантиране на депозитите, което ще увеличи размера на средствата по индивидуалните програми на отделните държави, посочват от New York Times.

Планът ще призове също правителствата при орязването на бюджетите да наблягат върху съкращаването на оперативните разходи вместо върху средствата за социални проекти, пише още там.

В петък президентът на Европейската централна банка Марио Драги заяви, че планът ще бъде представен през следващите няколко дни, преди лидерите на страните-членки на Европейския съюз да се срещнат в края на юни, припомнят от изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още