IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанските банки ще се разминат с директната рекапитализация

Индивидуалните нужди на банките в Испания ще бъдат ясни през септември

10:22 | 07.07.12 г.
Испанските банки ще се разминат с директната рекапитализация

Испанските банки ще получат европейската помощ чрез правителството, защото дотогава Европа все още няма да е приела директната рекапитализация с пари от спасителните фондове, за която лидерите на държавите от Европейския съюз се споразумяха на последната среща на върха, предаде Bloomberg.

Спасителната програма за испанските банки предстои да бъде одобрена през следващата седмица. Парите ще бъдат трансферирани към държавните органи преди да стигнат до финансовите институции.

Говорител на европейските власти коментира пред журналисти, че директната рекапитализация едва ли ще бъде приета преди приключването на трансферите за испанските банки, което ще стане в средата на следващата година.

Принципното споразумение за помощта за финансовите институции в Испания ще бъде подписано през следващата седмица, а до края на юли се очаква и подписването на официалния меморандум.

Пълният размер на помощта обаче все още не е известен и се чакат резултатите от индивидуалните банкови оценки, които ще излязат през септември.

Директната рекапитализация на банките ще предотврати увеличаването на публичния дълг на държавите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още