IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходността по испанските държавни облигации се понижи рязко

Гърция набра 1,625 млрд. евро от 6-месечни съкровищни бонове, надхвърляйки горната граница на предварително определения диапазон

17:15 | 10.07.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Доходността по испанските държавни облигации се понижи рязко

Доходността по базовите 10-годишни испански облигации се понижи рязко днес, а европейските борсови индекси поеха нагоре, след като министрите на финансите на страните-членки на еврозоната постигнаха споразумение за помощта за банковия сектор в Испания, съобщи MarketWatch.

Испанските банки ще получат 30 млрд. евро, като първият транш ще бъде преведен до края на месеца. Освен това министрите се съгласиха да удължат срока на Испания за постигане на бюджетните цели с една година до края на 2014 г.

Доходността по испанските облигации се понижи с 23 базисни пункта до 6,78%, след като в последните няколко дни устремно нарастваше, прехвърляйки нивото от 7%, смятано от експерти за нецелесъобразно, ако се задържа за по-продължителен период.

Междувременно Гърция емитира 6-месечни съкровищни бонове на стойност 1,625 млрд. евро, съобщи ИТАР-ТАСС. Сумата дори надхвърли горната граница на предварително определения диапазон от 1,250 млрд. евро, а презаписването достигна 2 пъти.

Доходността по боновете се запази приблизително на нивото от предходния аукцион на ценни книжа с аналогичен срок на погасяване – 4,7% годишно днес при 4,73% при предходната емисия.

Днешният аукцион показва както наличието на определено доверие от страна на пазарите към новото правителство на страната, така и запазването на високата степен на риск по гръцките държавни облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
dani de vito
преди 11 години
В понеделник отново е над 7 % доходността ! Спадът беше само за 5 дни до срещата за кой ли път на Евросъюза :)http://***.tradingeconomics.com/spain/government-bond-yield
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 11 години
Mи да ги *** у инвеститорите?Фалирала ли е Гърция?????!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Доходността се понижи рязко... До кога ли. Сега инвеститорите чуха, че на испанците им отпускат едни пари, значи поне известно време проблеми с плащанията няма дя има. А като свършат паричките - доходността пак ще се вдигне. Изобщо методът за спасяване на закъсалите държави в еврозоната е перфектен. Прилича на онази болест, при която колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде. И като има мама ЕЦБ да ти дава ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още