IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монти: Не изключвам втори мандат

Ще бъда на разположение, ако има обстоятелства, при които бих могъл да служа по полезен начин след изборите, заяви италианският премиер

20:19 | 27.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Монти: Не изключвам втори мандат

Италианският премиер Марио Монти обяви, че би обмислил да остане начело на правителството за втори мандат, предаде Франс прес.

Ако бъда помолен, бих обмислил ситуацията. Ще има избори, надявам се на ясен резултат и правителство, оглавявано от политически лидер. Ще бъда на разположение.

Ако има обстоятелства, при които бих могъл да служа по полезен начин след изборите, не изключвам нищо, обясни Монти по време на конферентен разговор, чийто домакин беше Съветът по външни отношения в Ню Йорк.

Увеличава се натискът от много членове на италианската бизнес общност за това Монти да остане на власт. Той е бивш еврокомисар по конкуренцията и професор по икономика.

Монти застана начело на кабинет от технократи, след като правителството на Силвио Берлускони подаде оставка през ноември 2011 година в условията на паника на финансовите пазари.

Официалният мандат на Монти приключва през пролетта на следващата година, когато ще се проведат и избори. Мнозина в страната се притесняват, че след тях отново може да се възобновят политическите спорове, които доведоха до намаляване на надеждността на Италия в международен план, коментира агенцията.

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още