IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alitalia обмисля закриването на 700 работни места

Ръководството се надява с тази мярка да спести около 30 млн. евро

23:12 | 16.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Alitalia обмисля закриването на 700 работни места

Изпадналата в затруднения италианска авиокомпания Alitalia обмисля закриването на 700 работни места. Това предложение на ръководството, което ще доведе до икономии в размер на около 30 млн. Евро, е било отхвърлено от синдикатите на среща във вторник, заяви председателят на синдиката Fit Cisl Джовани Лучано.

Според съобщения в медиите ръководството на Alitalia смята да съкрати 300 стюардеси и 300 служители от наземния персонал и около 90 служителя в отдела по поддръжката. Според Лучано се очаква през следващата седмица да има нови преговори, за да се избегнат съкращенията.

Заради високите цени на горивата, кризата в еврозоната и слабото евро Alitalia отчете през първата половина на годината загуба от 201 млн. евро. През юли от компанията обаче съобщиха, че "най-лошото" е отминало.

Още през 2008 г. авиокомпанията бе пред фалит, но след това бе придобита от група известни италиански индустриалци и се сля с втората по големина италианска авиокомпания Air One. В новата група тогава френско-холандската Air France-KLM си обезпечи дял от 25 за 320 млн. евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още