IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерите на държавите от ЕС ще обсъдят намаляване на евробюджета с 50 млрд. евро

ЕК очаква споразумението за бюджета в периода 2014-2020 г. да бъде постигнато на срещата на лидерите на държавите-членки в края на ноември

15:56 | 29.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Лидерите на държавите от ЕС ще обсъдят намаляване на евробюджета с 50 млрд. евро

Правителствата на държавите от Европейския съюз (ЕС) ще обсъдят съкращаване на бюджета на общността с 50 млрд. евро, предаде Ройтерс, като се позова на запознат източник, пожелал анонимност.

Предложението обаче едва ли ще задоволи претенциите на Великобритания, Франция и Германия, които настояват за още по-сериозно орязване на разходите, отбелязва информационната агенция.

Предложението няма да се приеме добре и от държавите от бившия източен блок, които са основен бенефициент на европейски средства и се обявяват против всяка идея за орязване на разходите, тъй като еврофондовете са важни за икономиките им.

От Европейската комисия (ЕК) се надяват, че държавите от ЕС ще постигнат споразумение за бюджета в периода 2014-2020 г. на срещата на лидерите на държавите-членки в края на ноември.

Предвидено е по време на срещата да се обсъдят съкращенията на разходите във всички области, включително селското стопанство, инвестициите в инфраструктура и научните изследвания.

Това също би могло да създаде разцепление между страните, тъй като няколко държави от ЕС настояват по-голям дял от разходите на ЕС да се харчи за научни изследвания и други мерки за стимулиране на икономическия растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още