IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанските банки може да получат финансова помощ от Европа в средата на декември

В замяна на финансовата инжекция обаче спасените от държавата банки ще трябва да предприемат съкращения, пише испански вестник

10:10 | 26.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Испанските банки може да получат финансова помощ от Европа в средата на декември

Европейските власти ще трансферират 35 млрд. евро на испанския спасителен фонд за банките на 15 декември, предаде Ройтерс, като се позова на публикация в испанския вестник El Pais.

В замяна на финансовата инжекция обаче спасените от държавата банки ще трябва да предприемат съкращения.

Парите ще бъдат изплатени на затруднените финансови институции в Испания две седмици, след като бъдат трансферирани на испанския държавен фонд.

Bankia, която през май поиска 23,5 млрд. евро държавна помощ, вероятно ще трябва да съкрати 6 хил. души. В момента персоналът на банката е 20 хил. души.

NovaGalicia Bank вероятно ще трябва да освободи 2 хил. души от 5 800-те, които работят в банката, посочва още изданието.

Двете банки освен това ще трябва да закрият около хиляда свои клона.

Catalunya Caixa и Banco de Valencia - другите две национализирани банки - в момента се продават, така че купувачите им ще трябва да се съобразят с условията за получаване на финансова помощ.

Засега испанското икономическо министерство отказва да коментира датата, на която финансовите институции в страната ще получат европейската помощ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още