IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OMV потвърди, че преговаря с RWE за дела на германците в Набуко

RWE ще продължи да полага усилия и ще направи възможно каспийският газ да стига до Германия, коментира говорител на компанията

18:58 | 07.12.12 г.
OMV потвърди, че преговаря с RWE за дела на германците в Набуко

Австрийската енергийна група OMV преговаря с германската RWE за дела на германците в проектогазопровода Набуко, предаде Ройтерс.

Това е съобщил главният изпълнителен директор на австрийската компания Герхард Ройс. Така Ройс потвърди информациите за евентуалната сделка, които излязоха в австрийските медии преди няколко дни.

Говорител на RWE също потвърди, че се водят преговори с OMV за участието на компанията в Набуко, като допълни, че германският концерн ще продължи да полага усилия и ще направи възможно каспийският газ да стига до Германия.

Ройс коментира, че докато не бъдат направени повече сондажи, поне до 2014-2015 г. няма да е ясно какви са количествата синьо гориво, които ще се пренасят по тръбопровода.

Той подчерта, че повечето от участниците в проекта разработват газови находища в Черно море, докато RWE не разполага с такива проекти.

Последната година беше тежка за проектогазопровода Набуко. През декември 2011. Турция и Азербайджан се споразумяха за строителството на конкурентния на Набуко ТАНАП, а в последствие Анкара оттегли пълната си подкрепа за проекта.

В последствие беше съкратен и машрутът на тръбата, като от първоначално планираните за строителство близо 4 хил. км останаха само 1 300.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още