IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френското правителство обмисля въвеждането на 65% данък богатство

Новата ставка е част от бюджетните мерки, които предстои да бъдат гласувани от парламента в Париж

10:28 | 04.03.13 г. 2
Френското правителство обмисля въвеждането на 65% данък богатство

Френското правителство обмисля да замени злополучния данък богатство с 65 или 66-процентова ставка, с която да се обложат доходите над 1 млн. евро на домакинствата, съобщи FT.

Новата по-ниска ставка е на път към парламента в Париж и е включена в бюджетните мерки, насочени към преодоляването на нарастващия дефицит, отбелязва изданието.

Засега от френското финансово министерство отказват коментар дали действително ще има ново предложение за данъка богатство.

Първоначалният му вариант – данък от 75%, който засягаше домакинствата с годишни доходи над 2 млн. евро, щеше да засегне около 1 500 души. Новият му вариант обаче би обхванал около 10 хил. французи, отбелязва изданието.

Данъчното облагане за богатите французи, което залегна в основите на кампанията на президента Франсоа Оланд, не беше посрещнато добре от бизнес лидерите, а много от френските граждани с по-високи доходи потърсиха начин да напуснат страната.

Резултатите от проучвания на общественото мнение сочат, че намалява и обществената подкрепа за данъка богатство. Ако през септември миналата година той е бил одобрен от 60 на сто от анкетираните, към миналия месец делът им е намалял до 53%, а 47% заявяват, че искат правителството да се откаже от идеята.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
albobo76
преди 11 години
Ако бях един от тези 10 000 засегнати от предложението французи, вече щях да стягам багажа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
993
преди 11 години
"Ако през септември миналата година той е бил одобрен от 60 на сто от анкетираните, към миналия месец делът им е намалял до 73%, а 47% заявяват, че искат правителството да се откаже от идеята."Предполагам, че сте имали в пред вид, че делът им е намалял до 53% иначе от 60 до 73% си е увеличение ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още