IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечните приходи на London Stock Exchange нараснаха с 39%

Пазарната капитализация на компанията скача със 7,6% в днешната търговия след обявяването на резултатите

19:05 | 18.07.13 г.
Тримесечните приходи на London Stock Exchange нараснаха с 39%

London Stock Exchange Group PLC отчете ръст на приходите на годишна база от 39% до 249,7 млн. паунда през първото тримесечие на финансовата си година, започнала на 1 април. Компанията обяви също така, че Йън Екс ще напусне поста на главен изпълнителен директор в клиринговата къща LCH.Clearnet Group, съобщи MarketWatch.

Покупката на мажоритарен дял в LCH.Clearnet през май е допринесла с 60,7 млн. паунда към общите приходи. Без влиянието на колебанията във валутните курсове и резултатите на LCH.Clearnet приходите нарастват само с 8%.

Резултатът надхвърли очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, които прогнозираха, че тримесечните приходи ще достигнат 233,4 млн. паунда.

Екс напуска компанията, за да се отдаде на друго поприще, но ще изпълнява част от задълженията си за определено време, за да бъде осигурен плавен преход в предаването на пълномощията на наследника му на поста, поясняват от компанията.

От London Stock Exchange Group потвърдиха плановете си да разширят услугите си за физическа търговия с акции и за разплащания чрез създаването на централен депозитар за ценни книжа в Люксембург, след като още един голям потребител, чието име не се разкрива, е потвърдил, че избира компанията за осъществяване на разплащания, физическа търговия с акции и обслужване на активи.

От групата са увеличили дълга си през тримесечието след приключването на сделката за придобиване на мажоритарен дял в LCH.Clearnet и последвалото увеличение на капитала ѝ.

Покупката бе част от стратегията на London Stock Exchange Group PLC за диверсифициране на приходите в области със силен потенциал за растеж, за да бъдат компенсирани свиващите се обеми на търговия в една несигурна икономическа обстановка и засилващо се регулиране на пазара, което намали печалбата.

Цената на акциите на групата скача със 7,6% до 1 592 пенса за брой към 18,00 часа българско време. От началото на годината пазарната капитализация на London Stock Exchange Group PLC е нараснала с над 40%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още