IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовата криза в Европа изпили печалбата на EON

Печалбата за второто тримесечие на годината на германския доставчик на електроенергия се е свила с 42% до 1,9 млрд, евро

14:48 | 13.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Финансовата криза в Европа изпили печалбата на EON

Най-големият доставчик на електроенергия в Германия Eon обяви спад в печалбата си за второто тримесечие на 2013 г. Причината – финансовата криза е ударило търсенето на електроенергия.

Компанията обяви, че нетната ѝ печалба се е свила с 42% до 1,9 млрд, евро, а приходите от продажби са намалели с 3 на сто, пише BBC.

Рекордно ниските цени на електроенергията на едро и ръстът на дела на алтернативните източници на енергия ще продължават да бъдат заплаха за печалбите на концерна.

Въпреки това печалбите се движат според очакванията. Базираната в Дюселдорф компания все пак може да изпълни годишната си цел за печалба в размер на 2,2 - 2,6 млрд. евро печалба.

От Eon съобщават, че продължаващата ѝ програма за преструктуриране на разходите е спестила значителни средства. Спестените разходи са компенсирали ниските приходи, които компанията е получила от продажбата на някои от местните си поделения в Германия - Eon Thuеringer Energie и Eon Westfallen Weser.

Във Великобритания, където Eon е един от „големите шест“ доставчици на електроенергия, приходите от продажби на компанията са нараснали с 9% благодарение главно на ниските температури през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още