IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания спира жилищните помощи за безработните имигранти

От 1 януари имигрантите от ЕС трябва да докажат трудовите перспективи пред тях, за да получат помощи за безработица

16:35 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Великобритания спира жилищните помощи за безработните имигранти

От април безработните имигранти във Великобритания няма да получават жилищни помощи, съобщават министрите на вътрешните работи и на труда и пенсиите Тереза Мей и Иън Дънкан, цитирани от The Guardian.

В статия за Daily Mail двамата министри подчертават, че хора от чужбина вече няма да могат да идват на Острова и да „получават нещо за нищо“.

В статията се посочва, че имиграцията има огромен принос за Великобритания – и от културна гледна точка, и по отношение на талантите, които са дошли в страната, но трябва да бъде контролирана.

„Затова затягаме системата и последните данни показват, че реформите ни работят. За имигрантите, които идват тук, трябва да сме сигурни, че няма да се възползват от системата ни още при тяхното пристигане“, посочва се в статията.

Мей и Дънкан Смит припомнят, че от 1 януари беше въведено изискване за поне 3 месеца пребиваване в страната, за да могат имигрантите да получават помощи за безработица и за да си търсят работа. „Ще отидем и по-далеч: от началото на април ще спрем достъпа на тази група хора и до жилищните помощи“, поясняват Тереза Мей и Иън Дънкан Смит.

„В допълнение имигрантите от Европейския съюз (ЕС) ще могат да потърсят помощи, за да си търсят работа само при условие, че докажат трудовите перспективи пред тях“, поясняват двамата министри.

„Искаме да сме сигурни, че растящата икономика на Великобритания и динамичният пазар на труда са за тези, които наистина работят усилено и спазват правилата“, допълват двамата.

Мей и Дънкан Смит обвиниха Лейбъристката партия в „срамно предателство“. Според двамата министри броят на заетите британци е намалял с 413 000 души в периода 2005-2010 г., докато броят на работещите чужденци се е увеличил със 736 000 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още