IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оперативната печалба на Euronext нараства с 18% през полугодието

Нетната печалба на европейския борсов оператор обаче спада с 59% на годишна база

20:40 | 07.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Оперативната печалба на Euronext нараства с 18% през полугодието

Оперативната печалба на европейския борсов оператор Euronext за първото полугодие на 2014 г. се покачва със 17,5% до 101 млн. евро, предава MarketWatch. За сравнение – година по-рано компанията реализира финансов резултат преди данъци в размер на 86 млн. евро.

Нетната печалба за периода се свива с 58,6% до 36 млн. евро от отчетените 87 млн. евро. Приходите от продажби се увеличават с 13,2% до 223 млн евро от 197 млн. евро през първите шест месеца на 2013 г.

Разходите на Euronext, свързани с придобиването от страна на американския борсов оператор за търговия с деривативи IntercontinentalExchange (ICE), включват еднократни данъци и такси на стойност 44 млн. евро и разходи по преструктуриране на дейността за 20 млн. евро.

ICE се сдоби с Euronext, която управлява борсите в Амстердам, Брюксел, Лисабон и Париж, през ноември, като част от сделката за сливане с борсовия оператор на Нюйоркската фондова борса NYSE Euronext на стойност 11 млрд. долара. Тогава от ICE обявиха, че не проявяват интерес към активите на NYSE в Европа.

Редица големи борсови компании отправяха своите оферти за покупката на Euronext, но до сделки така и не се стигна. Това принуди ICE да се раздели с европейското поделение чрез първично публично предлагане тази година. То се проведе през второто тримесечие. Euronext набра 1,9 млрд. долара и използва част от средствата за погасяване на свои задължения, информира WBPOnline.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още