IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите избягват Великобритания в навечерието на референдума в Шотландия

В момента Вank of America Merrill Lynch определя Острова като „най-непопулярния регион“ за вложения

08:16 | 17.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвеститорите избягват Великобритания в навечерието на референдума в Шотландия

С приближаването на референдума за независимостта на Шотландия негативизмът спрямо британските акции се задълбочава. И то до такава степен, че Bank of America Merrill Lynch определя Великобритания като „най-непопулярния регион“ сред управляващите дружества, пише CNBC.

Фонд мениджърите не само че понижават оценките си за британските акции преди вота в четвъртък, но в дългосрочен план инвеститорите желаят в най-малка степен да останат в този регион, твърдят от американската банка.

16% от анкетираните от банката мениджъри споделят, че понижават очакванията си за акциите на Острова. Други 14% разкриват, че в следващите 12 месеца ще занижат оценката си за представянето на региона.

Една пета от запитаните от Bank of America Merrill анализатори твърдят, че Великобритания е с най-неблагоприятна перспектива за реализиране на печалби. Делът им се увеличава спрямо предходното допитване, когато на това мнение са били 12 на сто от експертите.

„Преразпределението на средства към британски акции спадна до най-ниското ниво от февруари 2013 г. насам, като това е четвъртият пореден месец на понижение“, коментира резултатите от анкетата главният инвестиционен стратег на Bank of America Merrill Майкъл Хартнет.

202-та запитани мениджъри, управляващи активи за общо 556 млрд. долара, не са единствените, които се притесняват от резултатите от вота.

Фонд мениджърите търсят начини да защитят портфейлите си. Те намаляват дългите си позиции за курса на лирата спрямо долара, тъй като британските пари поевтиняха в седмиците преди референдума. От края на май инвеститорите са съкратили позициите си от 5% до -1,3% в началото на септември, сочат данни на френското управляващо дружество Lyxor.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
MZ/X
преди 9 години
Британците политици години наред говориха колко лошо е да живееш в съюз с други нации, като постоянно залпашваха да излезат от ЕС и сега си получиха заслуженото. Национализмът е игра с огъня, защото мине ли определена граница, той става неуправляен!Време е всички европейци да си припомнят, че Съединението прави силата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още