IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фараж: Британският бизнес няма да пострада, ако напусне ЕС

Европейците имат повече нужда от нас, отколкото ние от тях, заяви лидерът на Британската партия на независимостта

11:48 | 29.09.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фараж: Британският бизнес няма да пострада, ако напусне ЕС

Британският бизнес няма да пострада от евентуално напускане от Великобритания на Европейския съюз (ЕС), заяви лидерът на евроскептичната Британска партия на независимостта (UKIP) Найджъл Фараж пред CNBC.

„Истината е, че търговията на Великобритания с ЕС ѝ носи огромен дефицит. Европа ни продава повече Мерцедеси и шампанско, отколкото ние на тях автомобили и бира. Те се нуждаят от нас повече, отколкото ние от тях“, каза Фарадж.

Не на такова мнение обаче изглежда е самият бизнес. Според проучване на Асоциацията на британските производители (EEF) 85% от членовете ѝ желаят да останат в ЕС, докато едва 7 на сто от компаниите искат да се отделят. Останалите 8% нямат мнение.

„Въпреки предизвикателствата пред еврозоната, преобладаващата нагласа сред производителите остава, че нашето икономическо благосъстояние е неразривно свързано с ЕС и трябва да останем в неговия състав“, каза изпълнителният директор на EEF Тери Скулоър.

Според Фараж обаче EEF греши напълно. „Те са част от голямото корпоративно присъствие в Брюксел. Те са зависими от Брюксел, който ги оставя да събират трохите от масата и не искат да му оказват никаква опозиция“, каза лидерът на UKIP.

„Продължаваме да ставаме свидетели на такова поведение, независимо дали от EEF или от Конфедерацията на британската индустрия (CBI). Търговските институции или техни представителни групи казват едно нещо, но когато сам се допиташ до отделните компании, изводите са съвсем различни“, добави той.

В момента UKIP няма свои представители в британския парламент, но според последни проучвания на YouGov 15% от британските избиратели биха подкрепили партията на парламентарни избори, спрямо 31% за Консерваторите. 36% пък биха отишли за Лейбъристката партия и само 7% биха гласували за Либералните демократи.

„Ако искате референдум за оставането на Великобритания в ЕС и контрол върху имиграцията, единственият вариант е консервативно правителство след следващите избори“, заяви британският министър-председател Дейвид Камерън, който обеща да бъде проведен референдум са оставането в ЕС до 2017 г., ако Консервативната партия спечели следващите избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
Ironhorse
преди 9 години
Технически си прав, защото ме домързя да напиша Северна.Иначе за Ирландия, е по-правилно да се нарича Ейре !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
:) То Ирландия и сега не е в UK.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
Ironhorse
преди 9 години
Иначе става пълен цирк с офисите на големите банки.Заплашиха Шотландия, че се изнасят от Единбург и отиват в Лондон, обаче сега нещо и Лондон не е дестинация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
Ironhorse
преди 9 години
Тоя изпълзя след референдума в Шотландия !Обаче, ако ЮК тръгне да излиза от ЕС, то Шотландия и Ирландия ще са първите напуснали ЮК и веднага приети в ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Волене, (т.е. Фараж) а излезохте от ЕС, централите и заводите на сичкото САЩ и Джапан за Европа ше се изнесе ВЕДНАГИЧЕСКИ от вас, щото няма да произвежда добавената стойност в ЕС и ще трябва да плаща мита, след което ред нековете от заводите на Тойота да речем ше ти посинят ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още