IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия забрани вноса на всички видове месо от Молдова

Проверка на руските ветеринари в молдовски предприятия са установили редица нарушения

10:58 | 27.10.14 г.
Русия забрани вноса на всички видове месо от Молдова

Руската Федерална служба по ветеринарен и фитосанитарен контрол (Россельхознадзор) забрани вноса на всички видове месо от Молдова. Мярката влиза в сила от днес, 27 октомври, съобщава руската агенция ТАСС.

След инспекции в страната руските санитарни власти са открили редица нарушения, сред които продажбата на месо с неясен произход. Ветеринарите са установили още и проблеми по отношение на безопасността на месните продукти, купувани от търговците на едро от „селски пазари”.

Проверката е показала още несъответствие между производствените мощности и изнесените в Русия количества месни продукти на редица молдовски предприятия.

На 18 юли Россельхознадзор вече въведе ограничения пред вноса на пресни плодове от Молдова. Причината са пропуски и неизпълнения на изискванията за защита на потребителите от страна на производителите.

Руското министерство на икономическото развитие е подготвило и проект за отмяната на нулевите мита за редица молдовски стоки, сред които вина, плодове и зеленчуци и зърнени храни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още