IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания изпраща военни, които да обучават украинската армия

Ако не се окаже отпор на Русия по украинския конфликт, Москва ще дестабилизира и други страни, смята британският премиер Дейвид Камерън

22:14 | 24.02.15 г. 40
Великобритания изпраща военни, които да обучават украинската армия

Великобритания ще изпрати военен персонал в Украйна следващия месец, за да помогне за обучението на украинската армия. Това заяви днес британският министър-председател Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

"Следващия месец ще изпратим британски военнослужещи, които да предоставят съвети и обучение в редица области, включително тактическо разузнаване, логистика, медицински грижи", заяви Камерън пред парламентарна комисия.

"Ние също така ще разработваме с Украйна програма за обучение на пехотата с цел да бъде подобрена издръжливостта на нейните сили", каза той.

Премиерът подчерта, че британските военни ще бъдат разположени далеч от фронтовите линии и няма да участват в бойни действия, пише БТА.

Той не изключи възможността за въоръжаване на Украйна в бъдеще, но отбеляза, че засега подходът на Великобритания е да предоставя несмъртоносна помощ.

Камерън предупреди, че ако не се окаже отпор на Русия по украинския конфликт, Москва ще дестабилизира и други страни. 

"Ако ние не се противопоставим на Русия, това ще доведе до сериозни вреди за всички ни в дългосрочен план, защото ще станем свидетели на по-нататъшна дестабилизация. Следваща ще е Молдова или някоя от балтийските държави", каза той.

Премиерът спомена и идеята за изключване на Русия от системата за междубанкови плащания SWIFT, ако Москва продължи да разпокъсва Украйна, предаде AFP.

"В случая на ново голямо навлизане на сили, подкрепяни от Москва или на руски сили в Украйна, надявам се, че ЕС ще отговори енергично с нови санкции, които ще нанесат тежък удар на руската икономика. Ако това не помогне, трябва, разбира се да обмислим и други идеи като тази за междубанковата система SWIFT. Това ще бъде трудно, но логично решение", каза Камерън.

Европейските депутати вече поискаха от ЕС да обмисли такова изключване. Това стана още миналия септември, но компанията SWIFT реагира остро на този призив и го определи като несъразмерна намеса в нейното право да извършва бизнес операции и като намеса в нейното право на собственост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

39
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
хахахаха:) Искам да знам какво и колко често пиеш:) Или пушиш...или квото друго ти е там порока, че май доста злоупотребяваш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 6 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
не аз не разбирам защо НАТО лично не отиде там и да си "свърши работата" било то с Молдова, било с Украйна и с който и да е следващия, особено са ми най смешните тея Балтийските, като ше си вкарват пак донаборната служба за "защита от агресора" ..... :)) Усещам, че и там ако се праат на отворени пак ше върнат задължителния руски в Балтийските републики .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 7 rate down comment 0
ДХДО
преди 9 години
"Сигурен съм, че нямаше да харесваш американците и западния свят ако живееше във вигвам и носеше пера на главата."Парадокса е наш Боко, как ги кльопа янките, след като е известно от литературните му пристрастия, че за индиЕнците дава мило и драго?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 9 rate down comment 4
Моабет да става
преди 9 години
"Следваща ще е Молдова или някоя от балтийските държави"Дали това са думите му? Да не би да подслушват Путин и знаят какво мисли?На мене ми изглежда че са разработили план как да продължат да дразнят руснаците. Не им ли стига това как се омазаха в Укайна и съсипаха държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
Аз имам едно предложение за Камерунеца, вместо да губят време да обучават невежите да отиде английската армия там барабар с Камерунеца и с военната си техника и да ги почват руснаците, само така ше помогнат на Украйна ...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
ей тея тиняци английското племе не се вразумиха, кво да прайш някой ще бъде жестоко изгърбен, остааме за домашно, кой ще бъде той :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 14 rate down comment 3
deant
преди 9 години
Значи 19-ти век може да избиеш цяла раса на цял континент, в 21 век не може да пуснеш рефендум и една територия да се си смени административния статус без да гръмне пушка. Логиката ти е желязна! Тва с вековете не го разправяй, че се излагаш. Сигурен съм, че нямаше да харесваш американците и западния свят ако живееше във вигвам и носеше пера на главата. Даже щеше да ги мразиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 10 rate down comment 6
Сините камъни
преди 9 години
Между другото, ако е вярно, че Путин е дал последен ултиматум на представителите в Русия на петата колона да "се предадат", т.е. да спрат да мърсуват срещу Русия и да освободят постовете, които заемат, да чакаме изненада и за Европа!Върне ли се РЦБ на Русия, напишат ли си сами конституцията, край на НАТО и корпорация САЩ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 10 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
НАТО-то ти вече дава назад! Скоро ще стане все по отчетливо че Русия е по силна от всички им взети заедно.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 8 rate down comment 6
Сините камъни
преди 9 години
На това филмче се вижда, как в 2000 година в ЦРУ е направен план за разделянето на Русия.Как да изглежда света??!!Но, ЦРУ не успя да си изпълни плана!И няма да успее!https://***.youtube.com/watch?v=yZ0iolUL1ccТерритория заблуждений с Игорем Прокопенко (13.02.2015)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още