IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания изпраща военни, които да обучават украинската армия

Ако не се окаже отпор на Русия по украинския конфликт, Москва ще дестабилизира и други страни, смята британският премиер Дейвид Камерън

22:14 | 24.02.15 г. 40
Великобритания изпраща военни, които да обучават украинската армия

Великобритания ще изпрати военен персонал в Украйна следващия месец, за да помогне за обучението на украинската армия. Това заяви днес британският министър-председател Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

"Следващия месец ще изпратим британски военнослужещи, които да предоставят съвети и обучение в редица области, включително тактическо разузнаване, логистика, медицински грижи", заяви Камерън пред парламентарна комисия.

"Ние също така ще разработваме с Украйна програма за обучение на пехотата с цел да бъде подобрена издръжливостта на нейните сили", каза той.

Премиерът подчерта, че британските военни ще бъдат разположени далеч от фронтовите линии и няма да участват в бойни действия, пише БТА.

Той не изключи възможността за въоръжаване на Украйна в бъдеще, но отбеляза, че засега подходът на Великобритания е да предоставя несмъртоносна помощ.

Камерън предупреди, че ако не се окаже отпор на Русия по украинския конфликт, Москва ще дестабилизира и други страни. 

"Ако ние не се противопоставим на Русия, това ще доведе до сериозни вреди за всички ни в дългосрочен план, защото ще станем свидетели на по-нататъшна дестабилизация. Следваща ще е Молдова или някоя от балтийските държави", каза той.

Премиерът спомена и идеята за изключване на Русия от системата за междубанкови плащания SWIFT, ако Москва продължи да разпокъсва Украйна, предаде AFP.

"В случая на ново голямо навлизане на сили, подкрепяни от Москва или на руски сили в Украйна, надявам се, че ЕС ще отговори енергично с нови санкции, които ще нанесат тежък удар на руската икономика. Ако това не помогне, трябва, разбира се да обмислим и други идеи като тази за междубанковата система SWIFT. Това ще бъде трудно, но логично решение", каза Камерън.

Европейските депутати вече поискаха от ЕС да обмисли такова изключване. Това стана още миналия септември, но компанията SWIFT реагира остро на този призив и го определи като несъразмерна намеса в нейното право да извършва бизнес операции и като намеса в нейното право на собственост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 16 rate down comment 7
0pk
преди 9 години
Начи викаш, който завлядявал-завладявал. Който колонизирал-колонизирал. Който трепал индианци-трепал. Сега в 21 век правилата са нови и трябва да се подчиняваме само на дълговото робство желателно в долари, щото всичко друго е морално остарял метод? :DГаубица си ти. Натовска. Ръждясала и задръстена :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 17
Дръзновенн
преди 9 години
А, ЧЕ ОТ КОГА РУСИЯ ИМА САМОЛЕТОНОСАЧИ???????? ХАХАХА СМЕШЕН СЕЛЯНИН ДЕТО ЗАРАДИ ТАКИВА *** КАТО ТЕБ СЕ ПРОЛИВА БРАТКСА КРЪВ В УКРАЙНА.. СЕГА КАТО ДОЙДАТ СТЕЛТОВЕТЕ И Ф 22-КИТЕ НА ОБАМА ДА НЕ СЕ СКРИЕШ НА СЕЛО И ДА НЕ СМЕЕШ ДА СЕ ПОКАЖЕШ ПОВЕЧЕ. МИШКА ЧЕРВЕНА..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 17
Дръзновенн
преди 9 години
Пак пълните Ви червени глупости. Какъв бил Путин, дето ще ми завладяваш чужда територия в 21 век в мирно време.Малко сте смешни да говорите така.Щото толкова си можете, всичките такива сте *** на РУСИЯ. Но къде е България в всичко това????? ВИЕ БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ ИЛИ КАКВИ СТЕ ПО ТОЧНО??? ПРОМИТИ ЧЕРВЕНИ *** ЛИ??>>>>????НА КОГО Е КРИМ СЕГА, НА БЪЛГАРИЯ НА САЩ ИЛИ УКРАЙНА ИЛИ НА РУСИЯ... КАКВО Е ТОВА КИЕВСКА РУС И ЗАЩО ДО 1781г. Е НЯМАЛО РУСИЯ, А МОСКОВИЕ???МАЙ ЗАБРАВЯТЕ НЯКОИ ФАКТИ, ПАК УГОДНО ЗА НА ПУТИН АГРЕСИЯТА.. УЖАС.. ТА ВИЕ СТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ПО ТАЗИ ЛОГИКА.. НИЩО И ВАШИЯТ РЕД ЩЕ ДОЙДЕ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
Да си дойдем на думата Дръзновенний ! :))) Така е прав си! Независимо че демонизират Путин всички са наясно че не с него си имат работа а с голяма и силна нация която няма намерение да им се подчини! Да прав си! Може да дойде не толкова демократичен уравновесен образован , ерудиран и адски търпелив човек като Путин. Човек който би отприщил могъществото на този народ и би ги затрил без много да се церемони! Между другото защо асоциираш всеки който излага факти които не ти харесват с "червен" !??? Червената идиология е ЕВРЕЙСКА а представители на този народ почти изцяло и политически и икономически в момента управляват Украйна!? Аи.......вече сме 2015 г и от почти 25 години /четвърт век/ там в Русия НЕ управляват *** за разлика от тук например!? Ако не си запознат с Руския парламент бих могъл да ти дам препратки да прочетеш. Там ЧЕРВЕНИТЕ КРАТУНИ са незначително малцинство за разлика от тук у нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 8
Бате Пешо
преди 9 години
Дръзновени *** какво си заревал на Путин на самолетоносача
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 7
0pk
преди 9 години
Ще учат хората на Парасенко да воюват. Успех им желая. Онова стадо не се поддава на дресировка. Но това не пречи да пращат хора в командировка. Сега например трябва да се научат да боравят с новите жандармерийски кранти дето им ги продадоха. На първо време - да се научат да ги ремонтират щото не работят добре, пък после ще видим.И пак с тоя СВИФТ плашат, ама айде спирайте го. Ще се задави от безсилие горкия.Ей, дръзновения чети тука един амер ко пише:http://***.paulcraigroberts.org/2015/02/24/washington-resurrected-threat-nuclear-war-paul-craig-roberts/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 22
Дръзновенн
преди 9 години
Пинко, глупав и стар си, не се ли виждаш. Путин за два часа нищо няма да направи.. щото си *** и ***..още го търпят Путин щото незнаят след него КОЙ ОЩЕ ПО ГОЛЯМ *** ЩЕ ЗАСТЪПИ.....А ТАКИВА, КАТО ТЕБ ЩЕ ГИ СЪДИМ ЗА ПРОДАЖНИЧЕСТВО.. *** С ЧЕРВЕНА ГЛАВА..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 13
Бате Пешо
преди 9 години
Тоя аланкоолу се е объркал много сериозно.Кого ще обучаваш бе *** смотан.Путин ще те смачка за два часа и ще те прегледат за въшки после в Сибир да чукаш камъни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 14
Mavi Goz
преди 9 години
Хехе... западни инструктори, западна методика, западно оръжие, мутрата Саакашвили отново на сцената...! Нещо не звучи ли познато? хаха...! Май Потрошенко накрая ще вечеря вратовръзки, а Оланд, както Саркози, ще заляга пред руските танкове да спасява Киев... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още