IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След оневиняването си Берлускони се връща в политиката

Бившият италиански премиер обаче е заплашен от ново съдебно разследване - "Руби 3"

17:25 | 11.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който беше обявен от най-висшата италианска съдебна инстанция - Касационния съд, за невинен по така нареченото дело „Рубигейт“, се чувства много облекчен след това съдебно решение, предаде DPA, цитирана от БТА.

„Говорих с Берлускони и мога да кажа, че звучеше много облекчен“, казва пред агенцията личният лекар на Берлускони Алберто Дзангрило. 

Темата за оневиняването на бившия премиер по делото за секс срещу заплащане с непълнолетната проститутка Карима ел Махруг, известна като Руби, и за злоупотреба с власт е водеща за италианската преса днес.

Съдът взе решението след дебати, продължили 10 часа, припомня Corriere della Sera. Първата реакция на Берлускони беше да благодари на магистратите и да подчертае, че това е хубав ден за италианската политика, за правовата държава и за правосъдието. Берлускони обеща да се върне веднага на политическата сцена, допълва изданието.

Грози го обаче ново съдебно разследване, така нареченото "Руби 3". Следователи от Милано разследват общо 45 души за корупция и неверни показания в съда, дадени по време на процеса "Рубигейт". Сред тези 45 души са 21 момичета, присъствали на партита във вилата на Берлускони в град Аркоре. Те дадоха показания в съда в полза на Берлускони. Две от момичетата обаче са склонни сега да сътрудничат на разследващите, посочва още Corriere della Sera. Подозира се, че момичетата продължават да получават пари от Берлускони. Разследва се и мароканката Руби, която води доста охолен начин на живот.

За бившата стоматоложка Никол Минети, лекувала Берлускони, а после станала негово доверено лице и избрана за областен съветник в Ломбардия, се подозира, че е получава по 15 000 евро месечно от биши, премиер. Минети заедно с импресариото Леле Мора и с журналистa Енрико Феде бяха осъдени по друг процес за склоняване към проституция на момичета, сред които и Руби, присъствали на партитата във вилата на Берлускони, след като избухна скандалът "Рубигейт".

Берлускони беше оневинен вчера с аргумента, че по случая "Рубигейт" той не е знаел, че се среща с непълнолетна проститутка. Сега той обещава да се върне в политиката, за да направи Италия по-добра, допълва изданието.

За Берлускони кошмарът приключи, обобщава Stampa. Италианският Gioernale - собственост на клана Берлускони, пък посочва, че прокурорката Илда Бокасини от първоинстанционния съд, разглеждал делото "Рубигейт" и осъдил Берлускони на 7 години затвор и доживотна забрана за заемане на избираема длъжност, трябва да се срамува, че е съсипала живота на един човек.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Вярно, невярно, казват че Берлускони е изпаднал в немилост, защото е спонсорирал с лични средства генераторите на принципа на брауновия газ. Бяха хит преди няколко години на чикагското изложение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още