IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционни фондове планират изтегляне от Лондон в случай на Brexit

Мениджъри обмислят преместването на активи за трилиони британски лири и хиляди високоплатени работни места

10:12 | 14.06.15 г. 1
Инвестиционни фондове планират изтегляне от Лондон в случай на Brexit

Мениджърите на някои от най-големите базирани в лондонското Сити фондове предупреждават, че ще бъдат принудени да се изтеглят от Лондон, ако Великобритания напусне Европейския съюз (т. нар. Brexit), пише The Sunday Times.

Мениджърите са започнали да обмислят планове за преместването на активи на стойност трилиони британски лири и хиляди високоплатени работни места, ако се стигне до Brexit.

Няколко от най-големите компании са съобщили пред вестника, като са пожелали анонимност, че са създали специални комисии, които да се подготвят за хода. Като предпочитана страна, в която да се установят, се сочи Люксембург.

Мениджърите обясняват, че фондовете ще бъдат принудени да напуснат Великобритания, в случай че тя излезе от ЕС, защото по силата на европейските регламенти продажбата на инвестиционни продукти в ЕС е разрешена, когато седалището на фонда е базирано в еврочленка.

„Ще се преместим в Люксембург”, споделя източник от един от фондовете. „Има вероятност да оставим някои висши мениджъри в Лондон, но повечето хора ще трябва да се преместят”, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
be_google
преди 8 години
На четвърто място сме в света по интернет, работната ръка е квалфицирана и 10 пъти по-евтина от британската.....ДА ИДВАТ НЯМА НУЖДА ДА ЧАКАТ БРЕКСИТИ-МРЕКСИТИ......държа да отбележа, че като се логвах ми излязна съобщение, че съм баннат. 5-6 години стигат ли на оня, който ми причини това, ако са му малко да тресва бан-а отново. Живеев в пещерна мутро-демокрация и няма да се обидя. Заради политтроловете на управляващите ще си изпонарегистрирам никове.....ако някой смята бан-а ми да продължи още една петилетка де!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още