IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на Nivea с рекордни финансови резултати

Русия и Америка насърчиха резултатите на германския козметичен концерн Beiersdorf

17:26 | 05.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Beiersdorf произвежда&nbsp;Nivea, Eucerin и La Prairie. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Beiersdorf произвежда Nivea, Eucerin и La Prairie. Снимка: архив Ройтерс

Бизнесът в Русия и Америка гарантира най-доброто първо полугодие в корпоративната история на базирания в Хамбург германски козметичен концерн Beiersdorf.

Оперативната печалба е скочила за първите шест месеца на годината с 12,4 на сто на годишна база до 508 млн. евро, поясни котираният в индекса Dax производител. Това е най-добрият резултат за първите шест месеца на година, пояснява компанията.

Приходите са скочили със 7,3 на сто до 3,4 млрд. евро, органичният ръст е от 1,4 на сто. Чистата печалба възлиза на 348 млн. евро – малко повече отпреди година. 

След сдържаното начало на годината козметичното поделение с марки като Nivea, Eucerin и La Prairie, което отчете спад в региона Азия/Африка/Австралия преди всичко заради по-слаби продажби в Китай, сега кара шефа на борда на директорите Щефан Хайденрайх да се усмихва по-широко. „През последните месеци Beiersdorf постоянно повишаваше своята сила“, заяви той, цитиран от DPA.

В Европа приходите са се стабилизирали въпреки трудните пазарни условия. В Западна Европа обаче има спад с 1,4 на сто, а в Източна Европа е постигнато увеличение от 6,4%.

Силни темпове на растеж са постигнати по-специално в Русия. Beiersdorf подчерта и успехите си в Северна и Южна Америка, особено в Бразилия, където продуктите от Хамбург са приемани много добре. А също и в Африка/Азия/Австралия Beiersdorf постига ръст на продажбите от 0,6%, докато бизнесът в Китай се е стабилизирал.

Поделението за лепила Tesa увеличава приходите си със 7,7 на сто, а оперативната печалба скача с 16,1 на сто.

„За второто полугодие очакваме ново увеличение на ръста“, заяви Хайденрайх. Той потвърди заложените по-рано финансови цели пред компанията, според които Beiersdorf очаква ръст на приходите в диапазона между 3 и 5 на сто. Оперативният марж трябва да е малко над нивото от миналата година от 13,7 на сто. През първите шест месеца той възлезе на 14,9 на сто.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още