IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания продава пакета си в Кралските пощи за 561 млн. паунда

1% от капитала на компанията ще бъде даден на служителите й

15:26 | 13.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Правителството на Великобритания е продало пакета си акции в Кралските пощи за сумата от 591,1 млн. паунда и възнамерява да подари останалия 1% от капитала на дружеството на служителите в компанията, предава Ройтерс.

Правителството обяви във вторник, че е приключило процеса по продажбата на 13 процентния си дял в пощенската компания чрез ускорен процес по предлагане на ценните книжа към институционални инвеститори. Акциите са били продадени на цена от 455 пенса за брой.

Книжата на компанията затвориха сесията в понеделник на цена от 472,2 пенса, точно преди властите да обявят намеренията си да продадат дела.

Правителството обяви също, че се подготвят мерки, с които оставащият 1% от капитала на компанията да бъде даден на част от персонала на компанията, който трябва да отговаря на някои изисквания.

С тази продажба се приключва процесът по приватизация на 500 годишния пощенски оператор, която започна през 2013 г. и привлече критики от страна на политическите опозиционери, че компанията е била продадена твърде евтино.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още