IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия форсира реформите в бежанската политика

Канцлерът е подложена на вътрешен натиск да свие притока на мигранти

19:49 | 23.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германия форсира реформите в бежанската политика

Германия ще ускори с няколко дни плановете си за бързо депортиране на мигрантите, непокриващи критериите за политическо убежище, каза в интервю днес началникът на кабинета на канцлераАнгела Меркел Петер Алтмайер, цитиран от DPA.

Алтмайер, който е отговорен за цялата политика по бежанския въпрос, заяви, че одобреният вече от Бундестага пакет с промени в тази област ще бъде задействан по-рано от първоначално обявения срок 1 ноември.

„Може да стане с няколко дни по-рано", каза началникът на кабинета на Меркел в интервю за обществената телевизия ARD.  В някои области новите правила влизат в сила още от неделя.

Канцлерът Ангела Меркел е подложена на вътрешен натиск да свие притока на мигранти, след като редица общини заявиха, че необитаемите имоти в Германия, използвани за настаняването им, вече са на изчерпване,.

Целта на реформите е мигрантите по-бързо да бъдат пресявани, а тези, които не покриват критериите, да бъдат ускорено депортирани, докато признатите за бежанци да бъдат разселвани бързо и да получават обучение по немски език.

Някои медии съобщиха, че идната седмица ще има голяма депортационна операция, като в хода й граждани от шестте държави от Западните Балкани извън ЕС вероятно ще бъдат качени на самолети и върнати в родните им страни. Алтмайер обаче не даде подробности по този въпрос.

„Искаме да подобрим положението, да го подобрим по-бързо, преди края на годината, по отношение на депортирането на заявителите с отхвърлени молби, които нямат право да останат", каза той. Германия обяви балканските държави за сигурни, като изрази становище, че в тях няма нито политически преследвания, нито война.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още