IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерън: Ако британците гласуват за излизане от ЕС, ще се съобразим с това

Премиерът на Великобритания не смята, че напускането на ЕС би било правилно решение

17:47 | 10.01.16 г. 20
Камерън: Ако британците гласуват за излизане от ЕС, ще се съобразим с това

Ако британците гласуват за напускане на ЕС на референдума в края на 2017 г., правителството ще трябва да намери начин да го извърши, заяви премиерът Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Публикувано в четвъртък проучване на общественото мнение показа, че повечето от британците, които вече са решили как ще гласуват, ще подкрепят излизане от ЕС.

Премиерът Камерън подчерта, че не смята, че напускането на ЕС би било правилното решение, ако успее да постигне планираните реформи в отношенията с блока. 

"Британската общественост ще вземе своето решение. Ние трябва да изпълним това решение, каквото и да е то", заяви той в предаване по Би Би Си. "Не мисля, че излизането от ЕС е правилният отговор", но ако британците решат това, правителството ще трябва да намери начин“, добави премиерът.

Засега британското правителството не подготвя планове за случай на напускане на ЕС. Вместо това Лондон се съсредоточава върху плановете за предоговаряне на отношенията с ЕС и за организиране на референдума, заяви Камерън.

Той изрази увереност, че може да се постигне споразумение по най-спорния въпрос от неговите предложения - плановете за ограничаване на социалните плащания за мигранти от ЕС.

Британският премиер се надява на успех още на срещата на лидерите на ЕС следващия месец в Брюксел.
Самият премиер не обвързва политическата си съдба с референдума. "Ще остана премиер, даже ако след референдума Великобритания прекрати членството си в ЕС", подчерта Камерън и посочи, че собственото му бъдеще в политиката зависи не от референдума, а от провеждането му. Ако кариерата ми зависеше от изхода от референдума, това би могло да попречи на обективността на гласуването, заяви той.

В. "Сънди телеграф" обаче посочи, че на евроскептичните министри от британското правителство се препоръчва да не споменават в официални речи аргументи в полза на излизането на Великобритания от ЕС, предаде ТАСС. В същото време министрите, които подкрепят европейското членство на страната, се подканват да излагат аргументите си.  (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Хм ....интересно ще е. Водачите на нацията им са наясно какво се крои от страна на англосаксонските държави за ЕС. Тези думи на Камерън нежно им подсказват как да гласуват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 5
Атанасио
преди 8 години
Професора много добре го казва след 7 минута - https://***.youtube.com/watch?v=2Krm-UcrV8MКОЙ ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКА(с инфлация или ....)и аз затова казвам най-доброто и справедливо решение (защото ''те'' откраднаха парите) - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685 забрана на офшорките ,данък лукс , ''данък Тобин'' и прогресивен данък върху лихвите за да се държат до нулата с цел 6% бюдж.излишъци които се инвестират в точно определени неща https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1436573383287558за да се избегне петролната катастрофа - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231и глобалното затопляне - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1494171174194445но ''ТЕ'' избраха инфлацията която увеличава - http://ekipbg.com/kak-centralnite-banki-prichinyavat/ и т.н. - http://ekipbg.com/10-neshta-za-koito-e-vinovna-inflaciiata/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 10
Атанасио
преди 8 години
Не може вълкът сит и агнето цяло тоест освен свободно движение на стоки и услуги има и свободно движение на хората(работници)а тези смешници искат само което им отърва макар ,че трудовата емиграция в ЕС не е проблем Проблема на Англия е ,че има над 500% общ дълг спрямо БВП и както казва професора - https://***.youtube.com/watch?v=2Krm-UcrV8M''тегло ги чака'' ако не се вземат правилните мерки - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034тоест при Англия тъй като финансовата ''индустрия'' е голяма са обречени да изгорят и ''ТЕ'' го знаят ,и затова искат ''вълкът сит и агнето цяло'' но няма да мине номера и затова ще прехвърлят вината на гражданите За някои неща референдума е опасен защото се иска сериозни знания и трябва тотална информираност за да се вземе информирано решение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 26 rate down comment 6
bgMan
преди 8 години
Правилна позиция.Правя прогноза че резултатът от референдумът ще е ЗА оставане в ЕС. Може да е с минимална преднина, но ще е за оставане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 9
so what
преди 8 години
търпение нямам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 9
so what
преди 8 години
търпение нямам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 9
michaelis12
преди 8 години
е айде де а дано .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още