IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Драги предупреждава да не се стига до Brexit

Икономическото състояние на света е такова, че спешно е нужно едно задоволително споразумение, твърди гуверньорът на ЕЦБ

13:26 | 19.02.16 г. 19
Автор - снимка
Създател
И Драги предупреждава да не се стига до Brexit

Президентът на Европейската централна банка Марио Драги настоява европейските държавни и правителствени ръководители да намерят компромис в спора за пакета реформи, който иска Великобритания.

„Икономическото състояние на света е такова, че спешно е нужно едно задоволително споразумение“, заяви Драги в рамките на Срещата на върха в Брюксел.

По думите му запазването на финансова стабилност е от взаимен интерес за всички. По този начин италианският финансист индиректно се изказва срещу т. нар. "Brexit", т.е. излизането на Великобритания от ЕС. 

Междувременно преговорите за споразумение за реформи в ЕС, които да предотвратят излизането на Великобритания от ЕС, все още продължават. Не се очаква да бъде представено ново предложение на лидерите до следобедните часове.

Дискусиите снощи показаха, че остава да бъде свършено още много, преди всички лидери на 28-членния съюз да одобрят пакета от реформи.

Упорито се твърди, че ако днес бъде постигната сделка, британският премиер Дейвид Камерън ще насрочи референдума за членството на Великобритания в ЕС за 23 юни. 

Люксембургският премиер Ксавиер Бетел заяви по-рано тази сутрин, че поставените на масата за преговори предложения не удовлетворяват всички страни. „Още не сме приключили. Надявам се до края на следобеда да имаме готов текст, който да се приема от всички“, заяви той, цитиран от Ройтерс.

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 13 rate down comment 5
studioaa
преди 8 години
Гърция влезе в НАТО през 1952г, а Турция нахлу абсолютно незаконно на гръцкия остров Кипър през 1974г? Защо тогава НАТО не обяви война на Турция?? НАТО отдавна е един политически и военен труп, НАТО е 100% беззъбо... Ердоган ще си намери майстора някой ден без значение от това, колко е агресивен. Агресията няма да предотврати разпада на Турция и отцепването на кюрдите... Ние имаме нужда от САМОУПРАВЛЕНИЕ, а не голям брат, който да ни каква какво да правим и какво не...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 5
V.At.
преди 8 години
Същото е и за Европа. Скоро по форумите се разгоря спор за високотехнологичните компании - за американските или за китайските. Да сте чували за европейска? В последните години Европа стана известна с постоянните скандали и свади. А "европейците" си мислят че живеят в средата на ХХ век. Виждал съм французи в Латинска Америка, които се държат като ***. Ама пусти латиноамериканци отдавна не изучават за "Велика Франция". И май не им пука за великата френска култура и демокрация. Същото е и в Азия - та там работят, та им пукат ушите, а ние "изнасяме демокрация". Ако Европа не намери начин да се обедини и да продължи - просто няма бъдеще. Ще се повтори 15 век с всички негативни последици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 9
V.At.
преди 8 години
Ще перефразирам един цитат въпреки, че не съм чел оригинала. Приписват го на Лао Дзъ. Ако познаваш себе си и познаваш противника победата ти е сигурна, но ако не познаваш себе си и не познаваш противника загубата ти е сигурна. В последните години ми се случи да пообиколя света. Под "света" не разбирам Европа - тя е само 1/15 от света. Свидетел съм на рязката промяна на отношението към европейците - гледат на нас с насмешка. Подчертавам, не на българите, а на европейците. Пък дори и заради нахлуващите орди в Европа, които не можем да спрем. Тук експерти по уважение и самоуважение предлагат да напуснем ЕС и може би НАТО. Въпрос! При агресивната политика на Ердоган колко месеца давате за съществуването на България? Аз давам не повече от три. Може би ние имаме мощна армия? Не знам защо не съм я забелязал. Силна авиация? И нея не съм я забелязал. Добри приятели? Не вярвам някой да обича мрънкащите и непоследователни които се гордеят с "робството" си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 10
studioaa
преди 8 години
Всяка уважаваща себи си държава трябва съвсем сериозно да се замисли за напускане на неомарксистката утопия ЕС. Това очевидно включва както България така и Великобритания. Според мен държава като Великобритания, която е дала на света магна картата - първия официален документ в света, който признава индивидуалните права на човека без значение на неговия етнически производ да се води европейските "човешки права" е меко казано обидно. Какъв е смисъла от т.н "човешки права" при положение, че те защитават терористи от правосъдието, а не жертвите на различни такива актове??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
Mike Florida
преди 8 години
Тебе ще те питат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
Mike Florida
преди 8 години
Тебе ще те питат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още