IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Джонсън: Великобритания ще има по-добро бъдеще, ако напусне ЕС

Предимството на вота с „не“ е, че ще раздруса цялата система в Европа, коментира кметът на Лондон

16:10 | 27.02.16 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борис Джонсън: Великобритания ще има по-добро бъдеще, ако напусне ЕС

Кметът на Лондон Борис Джонсън смята, че Великобритания ще има „по-добро бъдеще“, ако гласува да напусне 28-членния Европейски съюз (ЕС) по време на референдума, планиран за юни, пише Bloomberg.

„Това е нещо, което се случва веднъж в живота“, заявява Джонсън в интервю за вестник The Times. „То няма да се случи отново. Ако не го направим сега, това нещо ще продължи да ни потиска и да става все по-малко и по-малко демократично и все повече и повече обременително.“

Премиерът Дейвид Камерън свика референдума за оставане на Великобритания в рамките на блока на 23 юни, след като постигна сделка с европейските лидери.  Британският министър-председател води кампания „за“ оставането на страната в ЕС.

От този момент насам кампанията по позициите „за“ и „против“ се разгорещява, като приятелят на Камерън и негов приближен в Консервативната партия - Борис Джонсън, призовава за излизане на Острова, за да се спасят парите на страната и да се придобие по-голям контрол над собствената законодателна политика.

„Предимството на вота с „не“ е, че ще раздруса цялата система в Европа“, коментира Джонсън. „За тяхно добро те трябва да размислят върху начините, по които правят нещата.“

Кметът на Лондон, известен и като Г-н Brexit, каза още и че рискът от оставане на страната в ЕС е, че това е „антидемократична“ структура, която задържа британските индустрии и тяхната способност да се конкурират с международните компании.

Кметът на Лондон е един от най-популярните политици във Великобритания и позицията му притесни инвеститорите, като през отминаващата седмица британската лира регистрира най-лошата си седмица от 2009 насам, посочва Bloomberg.

Още по темата четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

16
rate up comment 7 rate down comment 2
wag1111
преди 8 години
Ако питате мене гърците са си най-добре дръпнаха каквото можаха. Сега немогат да ги пипнат освен да им вземат старите чорапи и да им опростят кредита няма какво друго да им вземат. Да не са им давали толкова алчността на швебските евреи край няма е сега да им сърбат попарата. пък хората си имаха време да си издърпат парите от банките които се е усетил си ги е инвестирал вече в друга страна пък и дори в родната да е не могат да ги закачат вече спокойно си щракат по таверните. Евала да биеш отбора в собствената му игра. Аз незнам какво се чака дърпайте дърпайте и след това спирайте с по нататъшно обвързване само свободното двийение на стоки и работна сила трябва да се запази без допълнителни обвързвания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 18 rate down comment 4
supertrader
преди 8 години
Англичаните се правят на интересни, когато на една инвестиционна икономика и се види края и се почва с търсенето на теле под вола.Няма кой вече да иде в Лондон и да си купи златен имот там, свършиха се баламурниците на планетата. И да излязат и а не излязат от ЕС все тая, защото вече са влезли в листата на презрелите круши и ще падат с гръм и трясък. В момента са асонсьор на последния етажна на кула и всеки момент ще му се скъса въжето. Просто се пробва да го заклинят в ЕС и той да пада заедно с тях, че да може тяхното падение да изглежда поне като престой на лошо място - лошия ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 12 rate down comment 2
Vesko94
преди 8 години
Борис съзира възможността да превземе лидерското място при Торите. Не вярвам иначе да е чак толкова огорчен от ЕС. А и Лондон е в по-голяма степен проевропейски настроен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 5
Vesko94
преди 8 години
ЕС не е създаден да ни прави по-свободни и богати. не случайно Брюксел изземва едва малко над 1% от общия БВП на Съюза. Това са задължения на отделните държави и техните правителства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 3
Vesko94
преди 8 години
Проблемът на искащите това е какво следва след напускането на НАТО и ЕС. Отговор така и няма. Защото и идея си нямат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 6
scott
преди 8 години
атанасио, зле си пич!Ако искам мнението на Хаджун Джак ше си го прочетем в оригинал. нема нужда ти да ни осведомеваш зе неговите банални мисли през форумъ.Тука си изказвам само мисуи хрумнали ми в мойта глава. И търсим мнението на хора дет вчера са имали 5 лева, неска имат 10, утре ше изкарат още 20. Разни професорчета, дет са на субсидии-стероиди, да ръсът мозък цел живот, нме интересуват.....Да не говорим, че повечето се крият зад чужди мисли, немат фантазиес и са извретени. Щирлицов ми е христоматиен в тва отношение....Та, разраде малко постовете с чужди мисли. Кат нацмвъкаш бернанке на първа страница - от това поста ти не става по-малко безинтересен....Забавлевай или си трай. И почни така, от пъво лице единствено число да се изказваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 16
studioaa
преди 8 години
Единственият проблем са червени неграмотни празни тикви като сещаш се, които бръщолевят безумия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 6
Атанасио
преди 8 години
от хората на Земята все ще има и такива смешници като теб ,и нямам претенции за световен експерт ,и Хаджун Джанк - професор в Кеймбридж автор на книгата "23 неща, които не се казват за капитализма" го казва в последната 23-та истина - че за добрата икономическа политика не са нужни добри икономистиИкономиката е особена и соц. наука наука и се знаят основните неща - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713014525643441 тоест проблема е неолиберализма във финан.капитализъм
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Ти да вземеш да понамалиш тревичката...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 14
studioaa
преди 8 години
Единственият който ще загуби нещо, са тези които четат безумните си бръщолевения за неща, които ти очевидно не разбираш. Скрий се в дупката, от която изпълзя...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още