IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Гърция е ден за масови протести

Под силния натиск депутатите обсъждат промени в осигурителната система

12:45 | 08.05.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В Гърция е ден на масови протести - под силния натиск на общественото мнение депутатите обсъждат програма за промени в осигурителната система, съобщи БНР.

Вотът е кризисен, защото, ако народните представители не подкрепят мерките, кредиторите спират финансирането на Атина и може да се стигне до оставка на правителството.

Отношението на гърците към промените е видимо от масовите демонстрации, които заливат страната. Протестират навсякъде. Стачката е пълна, а страната - блокирана. 

"Няма да допуснем да се приложи законът", "Не го гласувайте, предатели“ са само част от плакатите на демонстрантите. С червени знамена и възгласи "Продадохте Гърция“ синдикатите отново показаха сила да вдигнат всички на протести, като предупреждават депутатите, че който гласува в подкрепа на мерките, е "нежелателно“ да се връща в избирателния си район.

От дебатите в парламента до момента е видимо, че управляващата коалиция трябва да разчита само на своите депутати, защото цялата опозиция е против закона.

Продължава блокадата в транспорта - не се движат влакове и фериботи. Градският транспорт работи в часовете на демонстрациите, но бензиностанциите са затворени.

Протестите ще продължат през целия ден. Парламентът остава под блокада до гласуване на закона късно тази вечер.

Националното радио припомня, че протестите започнаха по призив на синдикатите в петък и доведоха до проблеми за българските туристи, желаещи да се завърнат в страната ни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 11 rate down comment 4
ivan.kostov.39
преди 7 години
И да протестират и да не протестират - вече са членове на нашия клуб. Ще плащат борчове дето не са правили с поколения наред........ Няма разплащане! СЕ ще са борчлия.........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
И сега ше станат...само дето процеса по усукване на топките ше продължи по дълго...има нещо изтънчено перверзно в това , нали ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 1
Jimmy
преди 7 години
Ех, защо не послушаха Янис Фалиракис - сега всички гърци щяха да са милионери! Е, верно в драхми, с които могат да си облепват стените вместо тапети, но пак е нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 2
balkando
преди 7 години
Има ли още някой да се връзва на "протестите" на гърците през почивни дни ?! Като фермерските през почивния сезон !? Когато ги видя да протестират през юли и август и спрат работа на курортите, тогава бих повярвал. Сега просто помагат на оня социнтернационалист Юнкер да прокара "подстрижката" поискана от МВФ. Нагло,арогантно, просташко и с очевидната представа, че всички останали са ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 12
ing5rov
преди 7 години
Ех що не послушахте Варуфакис...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още