IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция се подготвя за повече икономии

Във вторник финансовите министри от еврозоната ще оценят до каква степен Гърция е изпълнила условията по последния спасителен план

15:45 | 22.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс, архив</em></p>

Снимка: Ройтерс, архив

Гръцкият премиер Алексис Ципрас се подготвя за поредните преговори за допълнителни мерки за икономии, докато в същото време исканията на европейските кредитори и МВФ се разминават относно облекчаването на гръцкия дълг, пише Bloomberg.

Законотворците в Атина ще гласуват по-късно днес законопроект, който включва мерки от данъчно облагане върху някои стоки до прехвърляне на хиляди държавни недвижими имоти към нов приватизационен фонд. Дебатът ще бъде добра проверка за Ципрас, след като еврозоната се съпротивлява на исканията от страна на МВФ за по-малко амбициозни фискални цели в замяна на по-щедри облекчения на гръцки дълг. 

Одобрението на мерките е един от по-ранните ангажименти, които Гърция трябва да изпълни, за да отключи следващия транш от спасителния пакет финансова помощ за страната.

19-те финансови министри от еврогрупата ще се съберат вторник, за да оценят до каква степен Гърция е изпълнила условията по последния спасителен план, договорен през лятото на 2015 г. Позитивната оценка ще бъде също така предпоставка за еврогрупата относно казуса с облекчаването на гръцки дълг. Задълженията в момента възлизат на над 200 млрд. Евро.

Още бизнес новини четете в Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още