IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щайнмайер: Тръмп е "проповеденик на омразата"

Според външния министър на Германия политиките на Тръмп и антиимиграционните партии се възползват от страховете

12:01 | 05.08.16 г. 6
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Дясноцентристките популисти като Доналд Тръмп, антиимиграционните партии и кампанията зад Brexit “правят политики, използващи страха“, каза германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от медии.

Германската антиимиграционна партия Алтернатива за Германия, поддръжниците на британското излизане от Европейския съюз и „проповедниците на омразата, като Доналд Тръмп в САЩ в момента“ разпространяват страхове и правят политика със страховете на хората, каза Щайнмайер, цитиран от Deutsche Welle.

По думите на Щайнмайер това е "запалително вещество за обществото", чийто огън по-късно евентуално може да подпали и домовете за бежанците.
 
Външният министър призна, че степента на бежанския поток в световен мащаб е много по-висока, отколкото тази, "която ни занимава в Германия", а с нея се заиграва "Алтернатива за Германия", правейки пропаганда.  Според него обаче страната му е задължена да се пребори с причините за високия бежански наплив. 

Тръмп предизвика редица враждебни коментари от страна на европейските лидери, коментира POLITICO.

Френският президент Франсоа Оланд заяви по-рано през тази седмица, че „заради ексцесиите на Тръмп ти се иска да повръщаш“, след като републиканският кандидат за президент на САЩ се прицели с коментарите си в мюсюлманските родители на награден американски войник, убит в Ирак.

Щайнмайер коментира и ситуацията в Турция. Напрегнатите отношения между Германия и Анкара в момента са на такъв минимум, че „по същество няма основа за разбиране, няма основа за дискусии“, каза той, цитиран от Ройтерс.

Той обаче предупреди да не се прекратяват преговорите с Турция във връзка с присъединяването ѝ към ЕС, както предложи германският канцлер Кристиан Керн в сряда. Щайнмайер каза, че това ще отнеме предимството на блока, който се опитва да направи по-умерени репресиите на президента Реджеп Тайип Ердоган след провалилия се опит за преврат на 15 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
DutyFree
преди 7 години
ей ***.Е.Т.А НЕДНИ И МАЗНИ ОТИВАЙТЕ СИ В РУСИЯ ... БОЛНИ ПРОДАЖНИЦИ !!!! ТОВА КАКВО Е !!!!???? В Одессе идентифицирован еще один "воен русскага мира". ФОТО. ВИДЕО
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Щайнмаер , Оланд и въобще всички хомове трябва да са по внимателни в изказванията си , щото после ше трябва да приказват наобратно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Императорът
преди 7 години
Да - ако Доналдът не стане президент на, предлагам да го вземем в ЕС, да го трансферираме като футболист - срещу 1 МБ за Америка и 1 МБгодишна заплата за него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още