IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мег Уитман: Тръмп е нечестен демагог

Въпреки че бе кандидат за гуверньор на Калифорния от републиканците, Уитман се изправи срещу Тръмп като възможен президент на САЩ

16:36 | 03.08.16 г. 39
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Мег Уитман, която бе кандидат за гуверньор на Калифорния от партията на републиканците, предостави подкрепата си за демократа Хилари Клинтън в надпреварата за президент на САЩ тази година. С това тя стана поредното име сред изпълнителните директори от Силициевата долина, които се изправиха срещу кандидатурата на Доналд Тръмп, коментира Bloomberg.

Влиятелният член на републиканците и милиардерка ще дари пари за кампанията на Клинтън и ще се опита да убеди своите приятели републиканци да сторят същото. "Крайно време е да сложим страната ни преди партията си", се казва в изявление на мениджъра. Уитман оправдава поведението си с това, че Тръмп е "нечестен демагог", който е повел страната по опасен път.

Уитман, която е и главен изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise, призова всички републиканци да отхвърлят Тръмп, който има „безразсъдни и неинформирани позиции по критични програми“, се казва в изявление, представено от компанията. Тя се състезава неуспешно с демократа Джери Браун за гуверньор на Калифорния през 2010 г.

„Да гласуваш за републиканец само заради лоялност към партията, ще означава да се одобри кандидатура, която за мен се възползва от гнева, недоволството, ксенофобията и расистките разделения“, казва Уитман. „Демагогията на Доналд Тръмп подкопава тъканта на нашия национален характер“.

Макар че Силициевата долина не е известна като крепост на републиканците, отхвърлянето на Тръмп от Уитман дава силен глас на противниците на Тръмп. През миналия месец група от около 140 фигури в технологичната индустрия, включително основателят на Ebay Пиер Омидяр, съоснователят на Twitter Ев Уилямс и Ървин и Пол Джейкъбс от Qualcomm, изпратиха отворено писмо, отхвърляйки кандидатурата на Тръмп. В него те заявиха, че позициите му po имиграцията, интернет сигурността и държавните инвестиции ще задушат технологичната индустрия.

Подкрепата на Уитман за бившия държавен секретар Клинтън идва само няколко дни, след като основните партии приключиха с конгресите си. Технологичният директор, който преди бе изпълнителен директор на Ebay, изрази опасенията си за подхода на Тръмп към проблеми като имиграцията, икономиката и външната политика.

За мен е ясно, че темпераментът, глобалният опит и ангажиментите на Клинтън към основните национални ценности на Америка я правят много по-голям избор през 2016 г. за президент на САЩ“, казва тя. „В един бурен свят Америка се нуждае от такова стабилно и стремително лидерство, каквото секретар Клинтън може да осигури“.

New York Times цитира Уитман с думите, че тя стои зад по-ранни свои изказвания по време на среща на републикански дарители, с които сравни Тръмп с диктатори като Адолф Хитлер и Бенито Мусолини. "Диктаторите често идват на власт с демократични средства", казва тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

31
rate up comment 1 rate down comment 3
DutyFree
преди 7 години
Ето пак, защо не можете да мислите, въобще какви сте ВИЕ, ЗАЩО ПИШЕТЕ ТУК.. ДОСТАТЪЧНО СА ЖАЛКИ ВЪЗГЛЕДИТЕ ЗА ЖИВОТА, ЖАЛКИ СТЕ ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ, ЗАЩО НИ ГО ПРЕДОСТАВЯТЕ ТОВА ЖАЛКОТО ???ОТИВАЙТЕ СИ И ТОЛКОВА!!! И БЕЗ ТОВА НАЧИНА ВИ НА МИСЛЕНЕ Е ПРОДАЖНИЧЕСКИ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Какъв неврон...изходът на правото черво е тоя луд онанист !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 2 rate down comment 1
abdul
преди 7 години
Ей неврон, я надникни тук https://bivol.bg/making-a-killing.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 3 rate down comment 1
abdul
преди 7 години
Ей неврон, я надникни тук https://bivol.bg/making-a-killing.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 2 rate down comment 5
DutyFree
преди 7 години
ТИ ГЛАСУВА ЛИ ЗА ТОДОР ЖИВКОВ, ЧОВЕКА СЪС СРЕДЕН УСПЕХ ОТ 2,88 ГЛАСУВАЛ СИ... НЯМА КАК, АМА СИ ПРЕКЛАНЯЛ ПРАЗНА ГЛАВА, ПАК ....ДО КАТО, НИЕ НЯМА КАК ДА ПРЕКЛАНЯМЕ ГЛАВИ И ПРЕД ВАС ... ЩОТО СТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТОЗИ СТРОЙ В КОИТО НЕ ВИ ДАВАХА ДА МИСЛИТЕ И ДНЕС ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА МИСЛИТЕ .. ТАМ ЗА ТЕЛОХРАНИТЕЛЯ НЕ МИ ГОВОРИ, НЕ СЪМ КАЗАЛ НИЩО ЗА ТОВА...И ТАМ ОСТАНАЛИТЕ ТИ ГЛУПОСТИ СЪЩО НЕ СЪМ КАЗАЛ НИЩО, ПАК СИ ИЗМИСЛЯШ И МИ СЛАГАШ ДУМИ, КОИТО НЕ СЪМ КАЗАЛ, И НА БАЗА НА ТОВА КВАЛИФИЦИРАШ, ЗАЩО СТЕ ТОЛКОВА НЕКАДЪРНИ МИ КАЖИ, ВИЕ ЕДИН ПРОЦЕС НЯМАТЕ ЛОГИКА ДА ГО ОПИШЕТЕ .ЧЕРВЕН .ИДИО.ТИ ПРОБЛЕМА Е ИЗЦЯЛО ВЪВ ВАС.. ТРЯБВА ДА ИЗМРЕТЕ И ТАКА ... ИНАЧЕ ВИНАГИ ЩЕ СИ ГЛАСУВАТЕ ЗА БСП, АТАКА ИЛИ ДПС.. КОИТО НЕ СА БЪЛГАРИ, А РУСНАЦИ .. ПО САМОСЪЗНАНИЕ.. ТАМ ЗА КЪРДЖАЛИ НЕ ГОВОРИ, ЩОТО УТРЕ ТУРЦИЯ КАТО КАЖЕ, ЧЕ АНЕКСИРА РОДОПИТЕ, ТИ ЩЕ СКОЧИШ ДА ГИ ПОДКРЕПЯШ, КАКТО И БСП, КАКТО ПОДКРЕПИХТЕ КРИМ, *** МАЗНИ !!!?? НЕ СЪМ ИНФОРМИРАН ЛИ ?? И НЯМАМ ВИЖДАНИЯ ЛИ? Ако аз нямам виждания, ВИЕ КАКВО ИМАТЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 6 rate down comment 2
abdul
преди 7 години
Него го е цензурирала природата... с ЕДИН едничък неврон, дето яко го боли :-D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 6 rate down comment 3
lozkhris
преди 7 години
Няма да го цензурират защото е на хранилка от тях..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 6 rate down comment 3
lozkhris
преди 7 години
Аз не съм бил роден тогава, когато са правили ТКЗС-та бе, к.а.у.н нещастен:) И изобщо, ама изобщо не съм бил комунист, точно обратното !! Жалък си ти, че за някой и друг лев плюеш без да имаш никаква информация и никакви виждания. ФАКТ - наг.ъзил си се и билижеш з.@.дника на американците, а те ти натресоха БХК, направиха ти родопите турски анклав и чакат най-малкия проблем за да ти отсекат кърджалийско и да го направят турски санджак. Кланяш се и боготвориш мазни, долни бивши *** като *** - противният комсомолски секретар; посмешището Митев и най-вече мутрата-телохранител на Живков и пожарникар,който те управлява от 15 години. И си беден защото от 25 години те крадат същите тея, къде крадоха 45 години преди това.И да ти кажа - моите прадеди па са притежавали половината Добруджа преди комунистите да ги лишат от всичко. Така че не ми се дуй,*** ***.Ти си един жалък, кафяв и платен ***, на хранилка в сайт, собсвеност на 3-*** *** от базата в ТихинаИ си смешен до сълзи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 6 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Абе дрисък откачен , огледай се малко в коментарите на хората около тебе бе !Само ти лаеш месечината , *** разцентрована...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 7
DutyFree
преди 7 години
ей мазен резак, отивай си в анадола, м.а.м.иц.ата ви деградирала и некадърна... изкривихте ни бъдещето с ВАШИТЕ Ч.У.***.Н.И ПРАЗНИ... КАКВИ СТЕ ВИЕ, ЗОМБИТА НА ЧЕРВЕН СТРОЙ ЛИ ??? М/ЪР/ШИ!!!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още