IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уорън Бъфет е готов лично да вози избиратели до урните

Легендарният инвеститор стана поредният милиардер, който се опълчи срещу Тръмп

20:08 | 02.08.16 г. 49
Автор - снимка
Създател
<p>
	Бъфет по време на проявата на&nbsp;Хилъри Клинтън във Филаделфия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бъфет по време на проявата на Хилъри Клинтън във Филаделфия. Снимка: Ройтерс

Досега редица американски милиардери се изказаха срещу възможността Доналд Тръмп да бъде избран за президент. Нито един обаче не атакува кандидат-президента на републиканците толкова силно, колкото го направи Уорън Бъфет.

Инвеститорът легенда изброи в понеделник три невралгични точки у Тръмп, предава AFP.

На първо място Бъфет поставя под въпрос бизнес проницателността на Тръмп, като припомня един стар експеримент на икономическата наука. Преди над 40 години американският изследовател Бъртън Малкиeл накара няколко маймунки със завързани очи да хвърлят стрелички от дартс по една дъска с курсове. Така избраният портфейл с акции в края на краищата носи почти същата възвръщаемост, както този, съставен от професионалисти.

Сега Бъфет обръща този експеримент към Тръмп. Който е инвестирал в неговия хотелиерски бизнес в Атлантик Сити през 1995 г., би загубил до 90 на сто от капитала си днес, каза Бъфет. Който би заложил на акциите на маймуните, би отчел значително по-висока възвращаемост, коментира Тръмп. 

На второ място Бъфет обвинява кандидат-президента в данъчни измами в САЩ. Тръмп отказва в продължение на месеци да публикува данъчната си декларация, което е необичайно за американска предизборна кампания. Сега Бъфет твърди, че Тръмп отказва това от страх. „Изпитваш страх, само ако има причина да се притесняваш", смята той.

Трето - Бъфет осъди пренебрежителните забележки на Тръмп към семейството на мюсюлмански ветеран от войната в Ирак. С последните си коментари кандидат-президентът е прелял чашата, твърди Бъфет. „Нямаш ли приличие? Не те ли е срам?", пита той.

През миналата седмица Тръмп влезе в спор с родителите на загинал ветеран от войната в Ирак - Хизър и Газала Хан, които в четвъртък държаха реч на митинг на демократите във Филаделфия. През почивните дни републиканският кандидат-президент използва социалните медии и телевизионни интервюта, за да критикува имигрантското семейство. Тръмп обвини бащата, че е инструмент на кампанията на Хилъри Клинтън, а за майката каза , че "може би не ѝ е било позволено да каже нещо, изглеждаше, че нямаше какво да каже".

Републиканският кандидат се затрудни да отвърне на упреците на войнишкото семейство и му отвърна подигравателно. Докато в САЩ се шири изумление от поведението на кандидата на републиканците, семейството на 27-годишния капитан Хумаюн Хан, който е загинал в самоубийствен атентат през 2004 г., заявиха, че Тръмп е морално непригоден и е неспособен на съчувствие.

Бъфет подкрепя Хилъри Клинтън в президентската битка. Той щял да направи всичко, за да може Тръмп да не победи. Между другото щял лично да закара поне десетима граждани, които иначе биха се затруднили, до урните, за да гласуват, посочва той.

В специално създадения сайт Drive2Vote той заявява, че е резервирал даже бус с 32 места. „Целият ден няма да правя нищо друго, освен да карам хора да гласуват. Ще правя селфита и всичко, за да примамя гласоподавателите до урните“, добавя още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

42
rate up comment 2 rate down comment 1
DutyFree
преди 7 години
е ти пак си В ПЪЛНА ПОЛЯРИЗАЦИЯ !!!?? ЗАЩО ТАКА ВИ СЕ СЛУЧВА НА ВАС.. НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ОБЯСНИТЕ КАКВО ВИ СЕ ГОВОРИ ИЛИ ОТ ВЪТРЕ СТЕ ТОЛКОВА СГРЕШЕНИ И ПРОМИТИ, ЧЕ НЕ РАЗБИРАТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ ФАКТИ!!! ЗАЩО ДА СЪМ НЕКОМПЕТЕНТЕН .. ТОВА КАКВО ЗНАЧИ СПОРЕД ВАС??? ЧЕ НЕ СЪМ ЧЕРВЕН ЛИ ИЛИ ЧЕ НЕ РАЗБИРАМ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ВИ ЧЕРВЕНИ ЛОГИКИ, АМИ ТАКА Е НЯМА КАК ДА ВИ РАЗБЕРА НИКОГА!!!, ТОЯ АВЕРА ТИ ДОЛУ ДЕТО МУ ПРИГЛАСЯШ Е МНОГО КОМПЕТЕНТЕН С ТОВА ТОЧКИТЕ И ЧЕРТИЧКИТЕ, ЩО НЕ ВАДИ ФАКТИ, АМИ ПИШЕ ТОЧКИ И ЧЕРТИЧКИ, ЩОТО НЕ МУ СТИГА АКЪЛА, КАТО НА ТЕБ ЛИ?? ВИЖТЕ СЕ СМЕШНИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ СТЕ.. КАК ДА ВИ РАЗБЕРЕ ЧОВЕК, КАТО СТЕ РАВНИ И ПО МИСЪЛ.. ХАХА УЖАС.. НЯМАТЕ ОПРАВИЯ И БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ВАС..!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 4 rate down comment 2
Hahoto
преди 7 години
Ххаха, еее, не ме разсмивай така, че се залях със следобедното кафе! :)))))))опитвам се да му дам нагледен пример по статията, прилично сдъвкан, като за него :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 5 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Хаха ...опитомяване на лудия ли пробваш...все някога ше те захапе за врата или ухото !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 4 rate down comment 2
Hahoto
преди 7 години
Бе то и тебе тука половината форум те определят като "отчайващ" и "отчайващо некомпетентен", ама ти гледам не се трогваш особено. Сега такива като мен, дето те харесват, трябва ли да се чувстват некадърници и мошеници? А? ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
"aleks262 aleks262 е онлайн в момента Аватара на aleks262Мнения: 19Днес, 11:48Начално Престанете с личните спорове!Имате си лични съобщения за подобни спорове! Не е необходимо да занимавате целия форум! Ако не престанете ще последва бан!!! "Сакън , Маранди ше трябва да регистрира нови никове !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 4 rate down comment 4
DutyFree
преди 7 години
Обама определи Тръмп като "негоден" и "отчайващо некомпетентен"Разделението в Републиканската партия заради гафовете на кандидата й се задълбочаваhttp://***.mediapool.bg/obama-opredeli-tramp-kato-negoden-i-otchaivashto-nekompetenten-news252453.htmlзначи МАКЪЛ БЛУМБЪРГ ГО НАРЕЧЕ МОШЕНИК, БЪФЕТ ГО НАРИЧА СЪЩОТО, СЕГА И ОБАМА... АМА ВИЕ СТЕ СИ ЗА НЕГО .. ЯВНО СТЕ СЪЩИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ И МОШЕНИЦИ .. АМИ И КАКВИ ДА СТЕ??? ВСЪЩНОСТ!!??? БОЛНИ СЪЩЕСТВА, НЕ СЕ ЛИ ВИЖДАТЕ, ЧЕ ЗАРАДИ ТАКИВА НЕ ОБРАЗОВАНИ И ГЛУПАВИ ХОРА, КАТО ВАС СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!!!????ЩО НЕ ИСКАТЕ ВЕЧЕ ДА СМЕ 16 -ТА РЕПУБЛИКА НА РУСИЯ ??? А МАЗНИ Ч.У.Г.У.Н.И ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 6 rate down comment 2
Борса
преди 7 години
Може би тази статия обяснява защо Бъфет толкова обича демократите и ги подкрепя: http://***.zerohedge.com/news/obama-puppetmaster-warren-buffett-biggest-winner-keystone-pipeline-rejection. Иначе е за пазарна икономика и световен мир. И много обичал влаковете...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 8 rate down comment 3
Императорът
преди 7 години
...и КАКВО постигнаха, като дадоха 50 МБ на мързеливците в Нeгрия? Да не би да изцериха регионът от хроническата бедност? Не - просто нахраниха нeгъpите за достатъчно време, колкото да направят по още 1-2 нигъpчета, които пак ще водят съществуване на ръбът на гладната смърт и ще чакат някой да ги нахрани наготово !!! Толкова ли не разбираш, че подобно "благотворителство" само увеличава проблемите и паразитството? В Нeгpия, от краят на колониализъмът досега пъква вече ЧЕТВЪРТО поколение индивиди, които само чакат "лошите богати бели хора" да им направят поредното дарение, за да ги нахранят, но и през ум не им минава да засеят поне една леха бобец, за да се нахранят сами !!!Преди завладяването на Нeгpия от белите хора, черните хора са си живеели щастливо в 10-20 пъти по-малка численост и сами са се препитавали по дърветата... при колониализмът белият човек им е ограбвал ресурсите, но им е дал и поне част от достиженията на цивилизацията... след колониализъмът тия са станали ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още