IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите лекарства срещу рак на Roche подкрепиха печалбата

Фармацевтичният гигант ще успее да постигне годишните си цели за 2016 г.

15:29 | 20.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Фармацевтичната компания Roche потвърди в четвъртък годишната си прогноза за 2016 г., основавайки се на силните продажби на лекарствата си срещу рак, включително Tecentriq – новата имунотерапия, на която швейцарската компания разчита, за да се пребори с изтичането на редица патенти на по-старите си лекарства, съобщава Ройтерс.

Продажбите за третото тримесечие на най-големия производител на лекарства срещу онкологични заболявания са се увеличили до 12,48 млрд. швейцарски франка (12,61 млрд. долара) от 11,9 млрд. швейц. франка за същия период на 2015 г., съобщи компанията.

Средната оценка на анализаторите, анкетирани от Ройтерс, беше за продажби за 12,68 млрд. франка.

Roche казва, че всички лекарства, пуснати наскоро, се представят добре. Препаратът Tecentriq например е донесъл 77 млн. франка от одобрението му за лечение на рак на пикочния мехур през май досега. Очаква се приходите да се увеличат, след като тази седмица американските регулатори дадоха разрешение лекарството да се ползва и за лечение на рак на белите дробове.

„Tecentriq се представя силно от май насам“, каза главният изпълнителен директор Северин Шуон в изявление. „Базирайки се на представянето ни досега, убеден съм, че ще постигнем годишните си цели за 2016 г.“, допълни той.

Шуон, чиято цел е да наложи Tecentriq в сфера, която в момента се доминира от имунотерапевтични продукти на Bristol-Myers Squibb и Merck & Co, очаква продажбите на Roche за 2016 г. да нараснат с нисък до среден едноцифрен процент при постоянни валутни нива.

Компанията планира да увеличи дивидента си в швейцарски франкове.

Продажбите за първите девет месеца на годината са нараснали с 4% при постоянни обменни курсове до 37,5 млрд. франка, което е малко под средната оценка на анализаторите в анкетата на Ройтерс за 37,7 млрд. франка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още