IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: В Европейския съюз не допускаме дискриминация по никакъв признак

В Комисията внимателно анализират забраните, издадени от Доналд Тръмп, и дали те ще имат ефект върху някоя от държавите в общността

15:09 | 30.01.17 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В Европейския съюз (ЕС) не допускаме дискриминация по никакъв признак – расов, религиозен и т.н, не само що се отнася до бежанци, но и за всички. Това заяви говорителят на Европейската комисия (ЕК) Маргаритис Схинас по време на обедния брифинг в Брюксел.

Неговият коментар е свързан с указите на американския президент Доналд Тръмп, с които се временно забранява влизането в САЩ на граждани на седем държави с преобладаващо мюсюлманско население (Иран, Ирак, Либия, Сирия, Судан, Йемен и Сомалия), както и спирането на приемането на бежанци. Според коментарите това показва, че Европа е оставена сама да се справя с бежанската вълна от Сирия.

Във връзка със забраната на Тръмп във Великобритания тече петиция, с която британците настояват за забрана на влизането на американския президент на Острова и отказ европейските институции да го канят в Брюксел.

Схинас обясни, че ЕК внимателно анализира издадените от Тръмп забрани и дали те ще имат ефект върху някоя от държавите в общността – не само във връзка с бежанците, но и цялостните отношения между държавите.

„На този етап това не е ясно“, каза той, но отказа да коментира петициите. Говорителят на ЕК допълни още, че в Брюксел все още не знаят как забраните ще се отразят върху европейците с двойно гражданство.

На въпрос дали САЩ остават стратегически партньор на ЕС, той беше категоричен, че отговорът е "да". „Нашите позиции по отношение на повечето въпроси, не само от двустранно отношение, но и за стабилността на света, са еднакви. Да, ние сме партньори и в това няма никакво съмнение“, заяви Схинас. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 9 rate down comment 0
khao
преди 7 години
ЕК: В Европейския съюз не допускаме дискриминация по никакъв признак---------------------спорнно е .... що не влезнахме в Шенген ? само питам .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 4
Птица
преди 7 години
ПРОПОВЕДНИЦИ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА И КОМУНИСТИЧЕСКА ГЛУПОСТ СТЕ СИ ВИЕ, НЯМАТЕ ОБРАЗОВАНИЕ И НИТО ЩЕ ИМАТЕ, НЯМАТЕ НИЩО, НИТО МОЗЪК, НИТО БЪДЕЩЕ, ВСИЧКО ТОВА ЗАРАДИ УТОПИЯТА В КОЯТО СТЕ ЖИВЕЛИ !!! ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 4
Птица
преди 7 години
Хм, никой не ми плаща, просто хора като теб стойте в 19 век и мисловно и всякак си !! Тука влизате през западна технология и говорите за РУСИЯ САМО!! Може ли да сте толкова прости и некадърни и да продължавате да пишете ?АЗ ВИ ГОВОРЯ ЗА ИСТИНАТА, ТЯ ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ ОТ ТИЯ ЧЕРВЕН ЗАВИСИМОСТИ, НО УВИ ЧУГУНА НЕ ПОДДАВА !!!ФАШИЗОИДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЩЕ СТАНА, КАТО МЕ ВИДИШ ДА ПИША ЗА БЕЖАНЦИ И ТЕРОРСИТИ КОИТО ИДВАЛИ С ТЯХ, ДА НАСАЖДАМ АГРЕСИЯ И ОМРАЗА КАТО ИПЕРАТОРА И ПОДОБНИ НА НЕГО, И НА ТЕБ СЪЩО !!!ВИЕ СТЕ БОЛНИ БОЛШЕВИЧКИ ГЛУПОСТИ И БСП И МОСКВА ВИ МАМЯТ МНОГО ЛЕСНО НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ !!! КАТО В ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА !!! ГОЛЯМ ЧЕРВЕН ЦИРК И БЪДЕЩЕ ЯВНО ОЧАКВАТ БЪЛГАРИЯ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 2
abdul
преди 7 години
"ВЪОБЩЕ ДОКАТО ТАКИВА *** ЧЕРВЕНИ НЕ ИЗМРЕТЕ НЯМА НИЩО ХУБАВО ДА ИМА В БЪЛГАРИЯ !!!"Ти си най-яркия фашизоиден представител на тия дето ги браниш с все сили. Дано да ти плащат добре, жалко човече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 11
Птица
преди 7 години
Коментарът е изтрит заради обидно съдържание
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 5
Птица
преди 7 години
КОМЕНТАРЪТ Е ИЗТРИТ ПОРАДИ СЪДЪРЖАНИЕ НА ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 4
bgMan
преди 7 години
Това е най-голямата лъжа на ЕС.Защо постоянно дискриминират и цензурират хората несъгласни с фалшивата идеология мултикултурализъм?Защо позволяват дискриминация на отделни хора, обществени служители, частния бизнес и политически партии, които не са съгласни с това геьовете да имат повече права от останалите хора?Защо когато един частен бизнес, който отказва да приеме поръчка на гей двойка бива дискриминиран и осъждан от същите тези геьове? Има достатъчно на брой други места където могат да бъдат обслужени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 7
Императорът
преди 7 години
...а като пускате в европа всякакви тъмни субекти, включително исламистки терористи, не дискриминирате ли местното европейско население, включително лишавайки го от право на живот, да не говорим, че го принуждавате да издържа с трудът си нашествениците?Или белите Европейци в Европа не са хора и правилата за недискриминиця не важат за тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още