IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франсоа Фийон възстановява позициите си преди критичните избори във Франция

Битката за второто място на първия тур на президентския вот се оказва ожесточена

20:30 | 21.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Франсоа Фийон. Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Франсоа Фийон. Снимка: Архив Ройтерс

Центристкият кандидат за президент на Франция Еманюел Макрон губи позиции спрямо консервативния си съперник Франсоа Фийон. Така Макрон може и да не стигне до втори тур на изборите срещу лидера на крайната десница Марин льо Пен, показва оповестена днес анкета, цитирана от Ройтерс и БТА.

Проучването, проведено от института "Елаб" за телевизия BFM, поставя Фийон в позицията на фаворит за спечелване на президентския пост.  Според други допитвания до общественото мнение в последните седмици консерваторът има равни шансове с Макрон.

Заради скандали Франсоа Фийон трябваше да се бори за своето оцеляване, като в партията му дори се чуха коментари за смяна на кандидата. 

Според анкетата на "Елаб" Льо Пен вероятно с лекота ще стигне до балотажа на 7 май, като ще получи 27-28 процента от гласовете на първия тур на 23 април.

Проучването показва, че на втори тур Макрон би победил Льо Пен с 59 на 41 процента, а Фийон би спечелил срещу нея с 56 на 44 процента.

Според анкетата Макрон може да получи 17-18 процента на първи тур, а Фийон - 20-21 процента.

Допитване на института "Ъпиниънуей" показва, че на първия тур Льо Пен вероятно ще спечели 26 процента, следвана от Макрон и Фийон с по 21 процента.

Проучването сочи, че Фийон би победил Льо Пен на втори тур с 57 на 43 процента, а Макрон би спечелил срещу нея на балотаж с 58 на 42 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още