IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейският парламент одобри още 6 млрд. евро за миграцията и безработицата

Европейският съвет пък договори допълнително финансиране от ЕИБ, също за миграционни проекти

18:19 | 05.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Европейският парламент постигна споразумение за отпускане на допълнителни шест милиарда евро за европейския бюджет до 2020 година, съобщава институцията в свое прессъобщение.

От тази сума 3,9 млрд. евро ще бъдат заделени за разрешаването на миграционни проблеми: над 2,5 млрд. ще отидат за въпроси, свързани с миграцията вътре в Европейския съюз, а останалите 1,39 млрд. долара – за борба с първопричините за миграцията отвън.

Останалите 2,1 млрд. евро ще бъдат разпределени за работни места и растеж, като по-голямата част от средствата ще отидат в подкрепа на Инициативата за младежка заетост (Youth Employment Initiative) 2017-2020 г. От сумата ще бъдат насочени и средства за транспортна инфраструктура, изследователски програми, подкрепа за малки и средни предприятия и Еразъм+.

Парламентът с право одобри ревизия на няколкогодишната финансова рамка, за да посрещне новите предизвикателства пред Европейския съюз“, каза един от рапортьорите по доклада за бюджета Ян Олбрихт.

„Макар че нашата амбиция за степента на промените не бе изцяло постигната, можем да бъдем доволни от резултата“, допълва той. Според него така ще има повече пространство за маневри в отговор на новите предизвикателства.

Междувременно Европейският съвет договори допълнително финансиране от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за проекти извън ЕС, които се борят с миграционни въпроси. Финансиране до 3,7 млрд. евро ще бъде разпределено за проекти, които решават първопричините за миграцията и нуждите за транзит и приемане на общности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 7 години
хахахахах, уникално неграмотно заглавие :):) ... колко трябва да съм безработен за 1 млн ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още