IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Катар работят по проекти за 12 млрд. долара

Едни от най-перспективните сфери на взаимодействие са енергетика, геология и селско стопанство, коментира руският енергиен министър на посещение в Доха

12:03 | 26.04.17 г.
<p>
	Александър Новак. Снимка: <em>Министерство на енергетиката на Русия</em></p>

Александър Новак. Снимка: Министерство на енергетиката на Русия

Русия и Катар обсъждат проекти на стойност 12 млрд. долара, коментира руският енергиен министър Александър Новак по време на свое посещение в Доха, става ясно от съобщение на пресцентъра на Министерството на енергетиката на Русия.

Сред перспективните области, в които си сътрудничат двете страни, са енергетиката, геологията, промишлеността и селското стопанство, както и информационните технологии, коментира още Новак при откриването на бизнес форум.

В делегацията, водена от Новак в катарската столица, участват представители на "Газпром", "Росатом", както и "Русал".

"През 2016 година стокообменът между Русия и Катар на практика се удвои и достигна до 58,9 млн. долара", каза още Новак. Според него дори и в условията на волатилността на енергийните пазари икономическите отношения между двете страни продължават да се развиват.

Търговските отношения между Русия и Катар не са значими като обем, но пък имат голям потенциал, категоричен е руският министър.

Катарският инвестиционен фонд Qatar Investment Authority участва в една от крупните сделки в енергийната сфера през последните месеци - продажбата на 19,5% от капитала на "Роснефт". За покупката катарският фонд и Glencore платиха общо 11 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още