IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nomura планира да премести операциите си от Лондон във Франкфурт?

Според източници на Bloomberg японската брокерска къща вече търси офиси в града

11:12 | 22.06.17 г. 1
<p>
	Франкфурт. <em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Франкфурт. Снимка: Pixabay.com

Най-голямата брокерска къща на Япония Nomura Holding е избрала Франкфурт за нова централа за дейността си в Европейския съюз, след като Великобритания излезе от него, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Nomura ще започне подготовка този месец за създаването на база в германския финансов център, казва един от източниците, поискал анонимност заради конфиденциалност на информацията. Компанията ще поиска регулаторно одобрение и ще открие офисите си, преди да премести по-малко от 100 служители от Лондон в германския град, казва източникът.

Ходът прави Nomura първата японска компания за търговия с ценни книжа, която избира нова локация, за да гарантира бизнеса си в ЕС след Brexit. Това се случва въпреки загубата на мнозинство в изборите от министър-председателя Тереза Мей този месец, кaто според някои това може да накара Великобритания да потърси по-мек Brexit, който ще намали влиянието върху финансовата индустрия.

Франкфурт, където е базирана Европейската централна банка, се оказва една от предпочитаните опции за глобалните банки, които искат да преместят служителите си от Лондон. Goldman Sachs Group и Morgan Stanley вече търсят офиси в града, който може да се превърне в новия търговски хъб в ЕС, казаха запознати източници по-рано този месец.

Nomura, която към март има 3026 служители в Европа, основно в Лондон, е обмисляла варианти като Мюнхен, Люксембург и Париж за европейската си дейност. Кенджи Ямашита, говорител на Nomura в Токио, е отказал коментар по решението.

Базираната в Токио компанията се радва на съживяване на печалбата в Европа напоследък след редица икономии. Миналата фискална година тя отбеляза първата си годишна международна печалба от седем години, след като освободи 900 служители, основно в Европа и САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още