IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хамънд: При Brexit без сделка може да е необходим нов бюджет

Според британския финансов министър също така може да се наложи отлагане на края на мерките за строги икономии

14:23 | 29.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Великобритания ще се нуждае от нови данъчни и разходни планове, а може да е необходимо удължаване на мерките за строги финансови икономии, ако страната не успее да сключи споразумение за излизането си от Европейския съюз. Това заяви британският финансов министър Филип Хамънд в интервю, цитирано от Bloomberg.

По-късно в понеделник трябва да бъде представен бюджетът на страната за следващата година.

Без сделка за Brexit „честно казано ще се нуждаем от нов бюджет, който задава различна стратегия за бъдещето“, каза финансовият министър пред Sky News.

„Ще предприемем подходящи фискални мерки, за да защитим икономиката, да се подготвим за бъдещето и да поемем в нова посока, която ще гарантира, че Великобритания може да успее независимо от обстоятелствата, в които се намираме“, заяви още Хамънд.

Английската централна банка също така може да се окаже принудена да вземе мерки и чрез промяна на лихвените проценти, допълни още той.

Хамънд е притиснат от исканията да се сложи край на близо десетилетие на свити разходи, които ограничават обществените услуги и увеличават подкрепата за опозиционната Лейбъристка партия, която все повече скъсява дистанцията си с консерваторите в социологическите проучвания.

Премиерът Тереза Мей поиска от своя финансов министър да намери допълнителни 20 млрд. паунда за финансиране на Националната здравна служба, обявявайки край на строгите финансови ограничения по време на конгреса на консерваторите по-рано този месец.

Очаква се Хамънд да се ангажира с предоставянето на допълнителни средства за социални грижи, както и за въоръжените си сили, сочи информация на в. Mail on Sunday.

Министърът също така даде най-ясните досега сигнали, че ще инвестира повече пари в новата система за социално подпомагане в страната, в рамките на която хора с ниски доходи в продължение на седмици не получаваха необходимите им плащания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още